Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika …..kaj čmo napravt danes za kosilo??

…..kaj čmo napravt danes za kosilo??

…..ene “pene regate” szi gorgonzolo in redičem??…al kaj čm skuhat????

Jst pečem fulanko!

Ce bos to delal mi poslji malo 😀

Lazanja je bila…. pleh je že prazen. Zraven pa motovilec. Zdaj si naredim še sivkin čaj….. pa pod kovter 🙂

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

Zdej mi pa sam še reč, da uno GSO barillo uporabljaš, pa sva skregana do smrti!

Danes bo pica (testo sem zamesila vceraj)
nadev bo pa veliko omakce iz paradiznika, pa tuna, cebula, cesen in veliko sira…
ampak do takrat bo minilo se nekaj ur, do 16. sluzba ce bo vse po sreci ne bo podaljskov…

Testenine z lososom in porom, ….domač radič z rukolo.

Danes so bobiči na vrsti. Rešitev za lene gospodinje 🙂

Široki rezanci z omako iz pelatov, kaper….rdeč radič s fižolom.

Dvakrat pečene palačinke pa kompot- danes na izi, babje kosilo 🙂

Moj predlog:
štrukelj iz ajdove moke, nadev pa je iz prosene kaše ter skute.
B o ž a n s k o!, ti rečem.

evo, tole bo za jutri…..sto pr sto…hvala za idejo…………..

Jaz podobno, špagete s puttanesco omakco (olivc, čebula, kapre, inčuni, česen, čili, sušeni paradižniki, olive) in radič.

evo, tole bo za jutri…..sto pr sto…hvala za idejo…………..[/quote]

tole je z vršiča, in je blo tok božansko, da sem morala tud doma “pacat”. Poenostavljeno v štruklju, original so posamezni štrukeljci.

Ajdovi štruklji s proseno kašo

Sestavine:

50 dag moke (bele, ajdove)
slan krop
10 dag prosene kaše
10 dag skute
1 jajce
1 dl kisle smetane
brusnice iz kozarčka

Priprava:
1 Pol kg ajdove moke poparimo s slanim kropom (lahko je 70 % ajdove in 30 % bele moke). Testo pregnetemo, razvaljamo.
2 Za nadev 20 minut kuhamo proseno kašo, ohlajeni dodamo skuto, jajce in smetano.
3 Testo namažemo z nadevom in zvijemo. Na zmernem ognju kuhamo štruklje v slanem kropu 45 minut.
4 Kuhane narežemo in postrežemo z žličko sladkih, doma skuhanih brusnic iz kozarčka.

Bo ta recept pravi, te kombinacije še nisem uporabila,
hvala

evo, tole bo za jutri…..sto pr sto…hvala za idejo…………..[/quote]

tole je z vršiča, in je blo tok božansko, da sem morala tud doma “pacat”. Poenostavljeno v štruklju, original so posamezni štrukeljci.[/quote]

Popravi me, ker ne vem:
naredil bom takole…..preparil ajdovo moko, jo dal na platneno krpo, razvaljal to preparjeno moko na plast, naladal z obkuhano proseno kašo+ skuta+naribano jabolko(moja misel), zavil štrukejl v platno, zvezal…in ga dal kuhat v paro….ene35-40 min.??

al kako ti narediš???

Radič bo dušen zraven testenin ali surov v solati?

tole je z vršiča, in je blo tok božansko, da sem morala tud doma “pacat”. Poenostavljeno v štruklju, original so posamezni štrukeljci.[/quote]

Popravi me, ker ne vem:
naredil bom takole…..preparil ajdovo moko, jo dal na platneno krpo, razvaljal to preparjeno moko na plast, naladal z obkuhano proseno kašo+ skuta+naribano jabolko(moja misel), zavil štrukejl v platno, zvezal…in ga dal kuhat v paro….ene35-40 min.??

al kako ti narediš???[/quote]
Jaz testo za štruklje vedo malo kvasim!

Ajdovi štruklji s proseno kašo

Sestavine:

50 dag moke (bele, ajdove)
slan krop
10 dag prosene kaše
10 dag skute
1 jajce
1 dl kisle smetane
brusnice iz kozarčka

Priprava:
1 Pol kg ajdove moke poparimo s slanim kropom (lahko je 70 % ajdove in 30 % bele moke). Testo pregnetemo, razvaljamo.
2 Za nadev 20 minut kuhamo proseno kašo, ohlajeni dodamo skuto, jajce in smetano.
3 Testo namažemo z nadevom in zvijemo. Na zmernem ognju kuhamo štruklje v slanem kropu 45 minut.
4 Kuhane narežemo in postrežemo z žličko sladkih, doma skuhanih brusnic iz kozarčka.

Bo ta recept pravi, te kombinacije še nisem uporabila,
hvala[/quote]

Je kar pravi recept.
…ja, kot je nekdo omenil, dodam pecilni v testo. NAdev iz kuhane prosene kaše ter skute, dodamo sol, lahko tudi drobnjak, namažemo in zvijem v folijo ter kuhamo pribl. 45 min (odvisno od debeline štruklja).

Js sem nardila popečene bučke s piščančjim mesom in solato. Najbolj dobro in lahko kosilo, ever.

Radič bo dušen zraven testenin ali surov v solati?[/quote]

…je BIL natur surov z teranovim kisom, zeliščno soljo, dvema stroki česna in oljčnim oljem….. k pašti ga nisem dajal, ker je bil take lepe rdeče barve in bi se zgubil v gorgonzolovi omaki….

Jaz pa dons kislo repo, pire krompir in krvavice. Jutri bo pa ajdova kasa z jajci in prsutom. Cetrtek pa skutni cmoki z marelicami in v petek ne vem kako drugje recete presno zelje in pecenica zraven.

Jaz grejem svojo muco na radiatorju!

Kaj samo meso žrete?

Ravno kuhana bolognese omaka, še špagete skuham, zraven pa motovilec in radič solata ter parmezan.
Za desert je še od včeraj jabolčni zavitek in obvezno kavica 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close