Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Katero rastlinsko mleko vam je najboljše …

Katero rastlinsko mleko vam je najboljše …

… In kje ga kupujete?

od kdaj pa rastline dojijo?

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Usa so vec al man zanic , se najmanj je gadno rizevo mleko iz kalcka

Ovseno biolosko znamke The bridge

Aja smutiji in sočenje solate več ne zadošča?….človeška neumnost in presranost res nimata meja….

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Ne jem mesa, ne pijem/jem mlečnih izdelkov (sicer se ne deklariram za vegetarijanko, le dobro mi taka hrana ne dene), ampak rastlinska mleka … probala vse, kar je na policah, pa vse je ogabno, zanič, največja uganka mi pa je, po kakšni logiki se imenujejo “mleko”, ker z okusom po mleku nimajo nič skupnega. Če že, za v kavo, kupim kakšno najbolj grenko sojino mleko. Od vsega nek najboljši kvazi približek mleku.

Nobeno. Nikjer.

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

Alergija ne mleko oz mlecne beljakovine za moje pojme ni presranost…ali pa je moj otrok do amena presran ker tudi jajc ne sme jesti. Skuliraj se

Tudi prav, bolj je ogabnega okusa, bolj boš zdrava.:)) Saj nam je nekako v tej smeri narava namenila okus in vonj, najbržne zaradi lepšega, a ne?:)))

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Zdajle grem pomolzti radic, bo za kosilo, tisto vodo dam pa tebi, je zelo dobro radicevo mleko. Ne me smejat.

Alergija ne mleko oz mlecne beljakovine za moje pojme ni presranost…ali pa je moj otrok do amena presran ker tudi jajc ne sme jesti. Skuliraj se[/quote]
Mesni Odvisneži se spet počutijo ogrožene, zato se ne morejo skulirati.

Sicer pa ima najboljši okus ovseni napitek.

Alergija ne mleko oz mlecne beljakovine za moje pojme ni presranost…ali pa je moj otrok do amena presran ker tudi jajc ne sme jesti. Skuliraj se[/quote]

Sicer pa ima najboljši okus ovseni napitek.[/quote]

Zakaj bi se pa po tvoje počutili ogroženi? In ne gre za nobene mesne odvisneže, če ješ vse, tako kot narekuje človeško telo in njegova anatomija.
Je pač skarjno neumno in celo nespoštljivo videt to vedno novo preseravanje brez vsakršnegakoli razuma okoli hrane in se menda lahko pomkomentira. In ti presranci s skrajno omejenim umom so ravno ti, ki mislijo da je hrana samoumevna in od kje prihaja in koliko delaje vloženega v to, se jim sanja ne.

Rižev napitek z lešnikom je najboljši! Zelo paše v kavo in kosmiče. Občasno kupim tudi sojin napitek z vanilijo/kakavom ali mandljev.
Mleko še vedno pijem ampak bolj redko. Dolgo časa sem se ga izogibala in zdaj mi nekako smrdi. Ko si ga navajen, tega sploh ne opaziš.

Sicer pa Robi, vidim da gledaš zelo realno na današnje stanje in si kritičen do tega kar se dogaja.Verjetno si tudi že pomislil, da se kaj lahko zelo na hitro zgodi zelo črn scenarij. Me zanima ,kako bo potem še kdo zahteval kako naj kaka rastlina podoji novo mleko, da bo “napreden” in drugačen…boš vesel, če boš sploh kje kaj dobil za pod zob…. in to bo dejansko potrebno, da si ljudje zluftajo splesnele betice ali pa preprosto pocrkajo, da se svet očisti bolezni.

He, he… “rastlinsko mleko”…
Pa me res dobro zabavate! Hvala!

Sicer pa ima najboljši okus ovseni napitek.[/quote]

Zakaj bi se pa po tvoje počutili ogroženi? In ne gre za nobene mesne odvisneže, če ješ vse, tako kot narekuje človeško telo in njegova anatomija.
Je pač skarjno neumno in celo nespoštljivo videt to vedno novo preseravanje brez vsakršnegakoli razuma okoli hrane in se menda lahko pomkomentira. In ti presranci s skrajno omejenim umom so ravno ti, ki mislijo da je hrana samoumevna in od kje prihaja in koliko delaje vloženega v to, se jim sanja ne.[/quote]
Vidim, glede na vaš poniževalen in nestrpen odziv, ker je nekdo omenil, da ne je mesa in ne pije mleka.
Kdor se ne počuti ogroženega, se ne bo odzival tako poniževalno in se posmehoval.
Dejstvo je, da mastna in slana hrana povzroča odvisnost in meso prav tako spada med to hrano.

In kdo si ti, da boš določal kaj zahteva naše telo ter posploševal in žalil druge s presranci ?
Samo tvoja resnica in samo tista, za kar ti meniš, da zahteva tvoje telo, je edino prav ?

…sicer pa se imenuje rastlinski napitek.

Je pač skarjno neumno in celo nespoštljivo videt to vedno novo preseravanje brez vsakršnegakoli razuma okoli hrane in se menda lahko pomkomentira. In ti presranci s skrajno omejenim umom so ravno ti, ki mislijo da je hrana samoumevna in od kje prihaja in koliko delaje vloženega v to, se jim sanja ne.[/quote]
Vidim, glede na vaš poniževalen in nestrpen odziv, ker je nekdo omenil, da ne je mesa in ne pije mleka.
Kdor se ne počuti ogroženega, se ne bo odzival tako poniževalno in se posmehoval.
Dejstvo je, da mastna in slana hrana povzroča odvisnost in meso prav tako spada med to hrano.

In kdo si ti, da boš določal kaj zahteva naše telo ter posploševal in žalil druge s presranci ?
Samo tvoja resnica in samo tista, za kar ti meniš, da zahteva tvoje telo, je edino prav ?[/quote]

Ne, ni samo moje. Dejansko gre za nespoštljiv in podcenjevalen odnos do hrane, kot da zraste na trgovskih policah, kupuje se pa dejansko z mešanjem megle….narobe svet….in ja definitivno presranost, omejenost in bolan um do skrajnosti, nič drugega. Me zanima kdo bo čez par let pisal o o zahtevah po “zdravi hrani” in dojenem mleku rastline na trgovski polici…ti povem da bo tako kot sem napisal v naslednjem postu in je v zgodovini že bilo.

In tvoje telo je drugačno od mojega? torej po novem na medicini učijoo različni anatomiji različnih ljudi, glede na stopnjo bolnosti in omejenosti uma? Ti imaš potem prežvekovalni prebavni trakt ali nekaj podobnega, jaz normalnega za človeka vsejeda,tretji spšed nekaj drugega….eh, brez veze, zblojenost je tak, da res več ne more svet obstat v takem konceptu kot je, niti 5 let več ne….

Res ni samo tvoje in dejansko se gre za nespoštljiv odnos do hrane, saj se večina prenažira, jim ni mar za zdravje, za ekološko pridelavo, za mučenje živali, ampak samo za užitek.

Res je. Dejstva govorijo dovolj.

Razumem tvoje sovraštvo do žensk zaradi slabih izkušenj. A sovraštvo do tistih, ki ne sledijo množici ovc, ki ne sledijo le propagandi in navadam, pa ne glede na posledice…Le zakaj ?

In človek je v osnovi sadjejedec. Tričetrt modernih bolezni je samo posledica tega napačnega splošnega množičnega prepričanja in zastarelih navad, ki ne spoštujejo telesa in ne hrane.
In zakaj nekdo žali tiste, ki skrbijo zase in za svoje zdravje, je takoj jasno, ko izveš kakšen je njegov način življenja. Običajno so to kadilci, alkoholiki, debeluharji……
Ker oni menda vedo kaj njihovo telo potrebuje. 🙂

Mandljev brez dodanega sladkorja – Alpro – nimajo ga v vseh slovenskih trgovinah – kupim v Avstriji ali Nemčiji, ko sem tam.

Pa tudi konopljino mleko je meni dobro. SOjino mi po okusu ne odgovarja.

Kokososo, lešnikovo, riževo, ovseno, kamutovo – vsa ta na vojo pri nas so meni presladka, ker imajo noter preveč dodanega sladkorja.

Pardon, Provamel znamka je, ne Alpro….

Ne razumem izpada, da smo presrani in neumni. Kaj pa je narobe z napitki iz oreščkov in riža? A potem sokov tudi ne bi smeli piti ali kaj? A ne morete pojesti celih jabolk in pomaranč? Si morete zmišljevat s sokovi??? Da si ne bi kdo drznil uporabljat kokosovo mleko!!
Boh pomagi.

Sok rdeče pese OMGGG!! Pa korenčkov sok! Čaji! Katastrofa! Ljudje smo podn! Kr neki preveč ustvarjamo s hrano!

hahaha

In kava! Treba je pojest kar surova zrna ne pa pražit, mlet, dodajat vodo, sladkor pa mleko pa to preseravanje.
Hočeš vročo čokolado? Mrš jest kakavova zrna kot jih je ustvarila narava! :))

Res je :))) Le kaj si nekateri zmisljujejo.
Pa pastete bi jedli, pa salame – naj gredo odtrgat surovo bedrce in ga zvecit, “presranci” :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close