Ali rženi kruh redi?
VSE redi, če le tega poješ preveč. In ne redi, če tega poješ malo/premalo.
Kalorična vrednost, le to je pomembno – koliko dnevno vneseš v telo in koliko porabiš. bilanca + ali -.
Ržen kruh redi skoraj toliko kot bel ali kateri drugi (razlike so, a ne tako velike, da bi se izpostavljalo), res pa nekatere nasiti bolj in za dlje časa (čeprav mene ne, jaz ga pojem več, kot belega, ker ga imam raje) in se potem pokaže primankljaj zaradi tega.
Gluten kot tak ne redi, ne nasedat vsaki nebulozi. Enim le ne paše preveč (pa eni imajo alergijo) in so potem napihnjeni, ne pa porejeni.
Seveda REDI, kot vsi OH.
Ima pa nižji glikemični indeks, kar pomeni, da tvoje slinavke ne obremeni tako, kot jo obremenijo zadeve iz bele moke. OH se zato v telo sproščajo počasi, kar pomeni, da občutek sitosti traja dalj, slinavka tudi ni tako obremenjena in posledično ne rabi izločati toliko inzulina.
Če hujšaš, ga jej v čim manjših količinah. Eno rezino na dan, zjutraj.
Naj ti razjasnim, da ne hujšem, ker nisem debela, le na pamet mi je padlo, ker sem včeraj zvečer pojedla en kos rženega kruha s pečenim pršutom. za gluten sem pa vprašala, ker se zadnje čase toliko govori o tem glutenu.
Zdja pa ti pojasni, zakaj si tako zagrenjena in zoprna? še nisem prebrala tvojega pozitivnega, veselega, zabavnega posta. Samo žolč zlivaš. Če kdo kaj vpraša, mu ne odgovoriš, ampak začneš tolči po njemu. Saj si uboga, res si uboga.
Forum je zaprt za komentiranje.