Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Krema za torto

Krema za torto

Ja spet bom pekla torto, pa me zanima kako jo ve ponavadi filate. Bi rada sama kakšno kremo naredila, pa bi rada kakšno dobro idejo pa ne preveč težko, predvsem pa preizkušeno. Sm zadnjič nekje zasledila neko kremo s pudingom ki ga skuhaš na soku od kompota,itd,. A je katera že poizkusila kaj takega!
No hvala za predloge, pa lep sneženi pozdrav!

Čokoladna: stopiš 30 dg čokolade z 1 smetano, ohladiš v hladilniku, najbolje čez noč, dodaš še dve smetani stepeš. Zraven grejo pod kremo banane.

Ali pa skuhaš puding, vanilija, čokolado, pač po okusu. Ohladiš in zmiksaš z maslom. ohladiš.

Ali zmiksano sadje dodaš v smetano in še zraven želatino.

pol kile maskarponeja, četrt kile skute, enih 5 dag sladkorja v prahu in 10 žlic dobrega likerja (jaz dam višnjevega)

poskusi.

ČOKOLADNA TORTA

BISKVIT: V vodi raztopiš 4 žlice Benko kakava in ga vmešaj v biskvit.

KREMA: ½ l smetane Ljubljanske mlekarne
½ l smetane Hulala-rastlinske
1 žlica sladkorja
30 dkg jedilne čokolade

Vse razen smetane stopiš na sopari, smetano zmiksaj in ko je čokolada ohlajena zmešaj skupaj.

GLAZURA: Na sopari stopiš 30 dkg jedilne čokolade, dodaj 4 žlice jedilnega olja.

Njami, to pa moram poskusiti;))))))

Živjo!
Jst sm v smetanovo- čokoladno kremo dodala še 100g kokosa.
Njami!!!

Pri nas imamo najraje čokoladne torte, tako da v alpski smetani stopim jedilno čokolado (ok. 30 dag) in pustim ohladiti. Nato pa stepem…..

Čokoladna krema: v 250 ml smetane stopiš 200 g čokolade (po okusu), ohladiš čez noč, nato stepeš in nafilaš v torto.
Sadna: sok skuhaš z gustinom, vmešaš sadje, ohladiš in zmešaš s stepeno smetano

Hvala za predloge. Mogoče še kaj sadnega,..?

http://www.mojirecepti.com/recept/visnjeva-torta.html
http://www.mojirecepti.com/recept/slastna-cokoladna-torta.html

v “mojo” kremo, lahko vmešaš poljubno sadje.
sama sem že dodala enkrat breskve, enkrat višnje.

k.

Ojla! Jaz pečem tortice že kar nekaj časa in uporabljam za sadne nadeve,to varijacijo,ki si jo omenila. Namreč najprej precadim kompot,(ko je sezonsko sadje pa uporabim breskov sok in sveze breskve ali jagoden sok in jagode) počakam da skoraj zavre,vanj vlijem z malo soka razžvrkljano vrečko pudinga,ki se ujema z okusom sadja in ga pokuham(nastane tak kompakten žele),nato ga prestavim s piskrčkom v hladno vodo in shladim,pri tem skos mešam. Nato stepem smetano,dodam žele iz pusinga in soka,ter zelo dobro zmešam(zmiksam),nato še samo na roke vmešam koščke sadja in vola kremica je tukaj in vsi so navdušeni. Aja glede smetane,jaz vedno uporabljam takšno z veliko vsebnostjo mlečne maščobe,ker alpska se mi zdi prelahka,rastlinska mi pa po okusu ni všeč. Veliko užitkov v peki!! Maja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close