Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Vegetarijanec, ki ljubi cvrtje …

Vegetarijanec, ki ljubi cvrtje …

… Kaj mu ocvreti?

Ocvrtih bučk, malancan in sira ima vrh kape. Kaj je še dobro ocvrto pa da ni ne duha ne sluha o mesu??

Dajte prosim pomagati, nasveta da cvrtje ni zdravo ne rabi, ker to dobro ve ;).

v tisto pivsko (ali kako že?) testo, podobno kot v kitajski, lahko namakaš vso možno zelenjavo in ocvreš: korenje, papriko ni da ni.
Lahko spohaš kuhano cvetačo ali šampinjone.

Fritto misto di verdure (poleg bučk in melancan še cvetovi bučk, brokoli, cvetača, romanesco):

[img]http://www.truetasteofitaly.com/wp-content/uploads/2009/10/frittomisto.jpg[/img]

http://www.truetasteofitaly.com/italian-fried-vegetables/

Arancini di riso (riž):

[img]http://4.bp.blogspot.com/_UIXOn06Pz70/SGAr_nvrBpI/AAAAAAAADoE/pMgV_QhPukU/s800/Arancini+di+Riso+in+Marinara+Sauce+500.jpg[/img]

http://italianfood.about.com/od/fritterssnacks/a/blr0030.htm

Iz čičerike narediš polpete – falafel. S čim manj kompliciranja – v namočeno čičeriko dodaš tisto, kar ti je všeč (poper, sol, čebula, česen, peteršilj, kumina, mleta paprika,…) in zmiksaš, lahko dodaš jajce, da se bolj drži in ocvreš.

Ocvrte ribe, pohane šnite

seveda in vse to mu potem ocvres na masti-hec

Ocvrta čebula.
A ribe niso meso? So kaj – alge?

:)) ta je pa huda :))

Če se je naveličal vseh vergi ocvrtih zadev, mu naredi en orenk dunajski zrezek. Pa naj se buni.

Evo, še en dokaz, da so z vegetarijanstvom same težave, eno svinjsko ribco vrž v drobitne, potem bo pojedel in vprašal katera zelenjeva je tako dobra, pa bo prec ex-vege

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Jaz sicer tole spečem v pečici, lahko pa tudi ocvreš.
Na kocke narežem kruh, dodam jajca, zalijem z mlekom, dodam prepraženo čebulo, naribano bučko, kuhano koruzo, začinim in oblikujem polpete. Buče in Za cvrtje jih lahko povaljaš v drobtinah.
Polnjene kalamare – napolniš s sirom in ocvreš. Potem lahko paniraš razno zelenjavo, gobe,…

Naredi japonsko tempuro. Na julienne narežeš vse sorte zelenjavo, pa ribe, morske sadeže, todu, seitan,…… Pa na hitro popečeš. Potem pa oni to namakajo v mešanico črne redkve in sojine omake.

Ribe, morski sadeži… A to ni meso al kako?

v skladu z dobrim starim vegetarskim načelom, ne jem ničesar, kar me lahko pogleda, so školjke popolnoma dopustna zadeva.

jaz našim vege obiskom naredim vse na mesni osnovi in nikoli ne morejo prehvalit kako je dobro in okusno in oh in sploh

Si potem zelo zadovoljna sama s sabo? Te utrdi v prepričanju, da je tvoj način prehranjevanja najboljši na svetu?
Ti je všeč to, kar vidiš v ogledalu?

V pivo se jim pa polulaš?

v skladu z dobrim starim vegetarskim načelom, ne jem ničesar, kar me lahko pogleda, so školjke popolnoma dopustna zadeva.[/quote]

Aha. Tele pogleda z lepimi velikimi rjavimi očkami in ga ne poješ. Kalamar nima velikih rjavih oči, pa ga poješ. To pa je načelo, ja.

Si potem zelo zadovoljna sama s sabo? Te utrdi v prepričanju, da je tvoj način prehranjevanja najboljši na svetu?
Ti je všeč to, kar vidiš v ogledalu?[/quote]

ja sem zadovoljna sama s sabo zakaj ne bi bila? In tudi moj način prehranjevanja mi je čisto OK in všeč. Nisem ljubiteljica mesa, ga pa kljub temu jem,. ker vem kaj moje telo potrebuje. Ko pa vidim vse vas bledolične vegiče pa ne morem mimo, da vam ne bi vsaj malo pomagala do barve 🙂

Ma, si koza, a veš. Si morda pomislila, da kdo česa ne sme jesti? Pa mu ti to podturiš? Sem že sama to doživela in posledično pristala na urgenci, pa še povedat nisem vedela, kaj sem pojedla, ker mi je bilo rečeno, da neeeee, ni tega v hrani. Malo se zamisli.

zanimivo, jaz poznam zelo veliko vegetarijancev / veganov a prav nihče ne ustreza tej tvoji teoriji o bledoličnosti 🙂
nisi ljubiteljica mesa, a ga še vedno ješ – ker ga baje tvoje telo potrebuje? prej bi rekel da je to samo v tvoji glavi, ne pa telesu…

____________________ [b]404 Not Found[/b] [i]nginx/1.6.2[/i]

Ti je všeč to, kar vidiš v ogledalu?[/quote]

ja sem zadovoljna sama s sabo zakaj ne bi bila? In tudi moj način prehranjevanja mi je čisto OK in všeč. Nisem ljubiteljica mesa, ga pa kljub temu jem,. ker vem kaj moje telo potrebuje. Ko pa vidim vse vas bledolične vegiče pa ne morem mimo, da vam ne bi vsaj malo pomagala do barve :)[/quote]

Spoštovanja do ljudi pa nimaš. Sicer pa bo pravi vegi vedel, če je hrana na mesni osnovi ali pa ne, tako da ti tvoji vegi prijatelji so pod velikim vprašajem.

Meni se je na obiskih tudi že zgodilo, da so mi “podtaknili” kaj mesnega – npr. pire krompir zalit z mesno juho, mesno kocko v zelenjavni juhi, krompir pečen na živalski maščobi… Ponavadi se to ne zgodi iz zlobe kot pri @kuham, ampak zato, ker ljudje pač ne vejo. In ja, čuti se, vendar jaz načeloma kar pojem, da ne užalim gostitelja. Dobro mi pa ni, četudi kuhinjo pohvalim:))

Reci mu, da naj si zelenjavo prinese s sabo, ce jo hoce jest. Tako kot meni vegetarijanci recejo, da oni ne pripravljajo mesa in da ce ga hocem jesti, nej ga s sabo prinesem haha:)

no, meni pa je tašča iz čiste zlobe podtikala pražen krompir zalit z govejo juho, pa kuhano zelenjavo…in mi ni mogla huje prizadet, ko mi je podtikala proti moji volji…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close