kaj boste kuhale?
Nimam še čist jedilnika sestavljenega, ker cele dneve delam 🙁 tko da upam da bom vsaj v petek šla lahko ob treh dam.
V četrtek bom pripravila krompirjevo solato s kumarami in francosko solato, potem bom spekla pa še eno polovico čokoladne, eno polovico pa sadne torte. Upam da naredim še dve vrsti piškotov. Aja pa puranje zvitke bom že v naprej pripravila 😉
V petek pa samo gobovo juho s popečenim kruhkom, popečem puranje zvitke, krompirček in mešana zelenjava na maslu pečena in evola, večerja narejena 😉
Če pa prideta tast in tašča bom pa naredila še pečenko, navadno z zelišči ali pa stefani. Aja, pa če prideta bomo mel tud potico, tašča naredi noro dobro 😉
Pa mafine s kremo gor da jih lahko fino okrasim 😉
Po večerji bo pecivo in torta + narezana melona + narezan svež ananas, to vedno full gre 😉
Aja, pa za “predjed” bom naredila take ala mini “bureke” z različnimi filami.
V soboto mi ne bo treba kuhat ker bo od petka tolk vstal 😉 sam eno juhco bom skuhala.
Jaz obožujem praznike da lahko kuham in razvajam najdražje 🙂 to je zame že kar neke vrste darilo 😉 bi bla pa res vesela frej petka ;))
Žal mi je, da nekateri tako gledate na pojedino za božič.
Mislim, da gre v prvi vrsti zato, da se družina zbere, poveže in uživa v skupnih trenutkih, da pa se na mizo prinese kaj dobrega za pojest, je pa vrhunec praznovanja.
Pri nas bo tole:
1. goveja juha
2. mrežna pečenka
3. solate: krompirjeva, francoska, črna redkev z lečo
4. potica
5. drobno pecivo
6. sadni kruh
kaka dobra buteljka in veliko dobre volje.
Lepa praznike vsem!
Žal mi je, da nekateri tako gledate na pojedino za božič.
Mislim, da gre v prvi vrsti zato, da se družina zbere, poveže in uživa v skupnih trenutkih, da pa se na mizo prinese kaj dobrega za pojest, je pa vrhunec praznovanja.
Pri nas bo tole:
1. goveja juha
2. mrežna pečenka
3. solate: krompirjeva, francoska, črna redkev z lečo
4. potica
5. drobno pecivo
6. sadni kruh
kaka dobra buteljka in veliko dobre volje.
Lepa praznike vsem![/quote]
Žal ima mljask čisto prav. Tradicionalno se na sveti večer s kadilom gre okoli hiše (+ vejice velikonočne butarice od spomladi), prostori se poškropijo z žegnano vodo.Družina se zbere k molitvi, potem se gre k polnočnici. Večerja je za zraven, ni bistvo praznovanja.
Tudi tebi lepe praznike.
Forum je zaprt za komentiranje.