Za tiste ki obvladate peko tort
Mi lahko tako na uč podate mnenje za tale recept http://okusno.je/recept/lesnikova-torta
Hvala vam
Na uč zgleda dobro, samo, ni mi jasno, zakaj pride v testo en pecilni prašek, če ni moke v testu. Delam slično testo z mandeljni ali orehi + drobtine + sladkor + jajca, pa notri ni pecilnega praška. Mogoče bo vedela odgovoriti BUM, ker jo je že delala.
Aja, pa biskvit delam raje 2x, je precej bolj rahel in visok, kot pri enkratni peki. Tegale bi delala 3x, iz 1/3 mase, je malo več dela, ampak po mojem bi bilo bolje. Pri vmešanju beljakov je res treba bit previden, drugače zna vse past skupaj.
Res je, moke ni v testu, vendras je pa 9 jajc. Ko vse skupaj zmešaš kot je napisano in dodaš pecilni, je testo, ko je pečeno, bolj rahlo. Pa tudi dvigne se testo, malo. Drugače bi lešniki in drobtine naredile zbito testo.
Ni pa to klasičen biskvit, pa tudi ni tako visok, kot za klasične torte, ko je plast biskvita debela čez 1 cm, včasih celo 2 cm in potem imaš občutek, da je koh ali pa jogurtovo pecivo s čokoladno kremo..Pri tej torti dobiš, potem ko razrežeš dvakrat cca 0,8-1 cm debelo plast .
Forum je zaprt za komentiranje.