Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj dodate testeninam

kaj dodate testeninam

Kako delate testenine (npr. špagete), skuhate in dodate kaj masla/margarine al kaj nekateri dodate? ko jem pri drugih so dobri tud brez omake, da jih lahko komot jem same.

nič, samo kuham v veliko vode in dodam sol. Pa pazit da se ne razkuhajo

zakaj pa je treba kuhat v veliko vode ? da se ne sprimejo ? a je to res ?

Jaz dodam malo olivnega olja ko so kuhane

Kdo sem, kaj sem? Sem vesoljka in ne prihajam v miru.!!!!

verjetno se menj lepijo, ker je več vode, če pa nočeš da se zlepijo, eni dodajo žlico olja, jaz dam tako gor omako in je ok. Menim pa, da je za dobre špagete odločilen čas kuhanja.

Jaz dodam malo olivnega olja ko so kuhane[/quote]

Aha. Potem jih pa dam v teflonko in jih zapečem, dodam česen in peteršilj in rezine sira, pustim, da se pod pokrovko razleze sir in mmmm. Temu pri nas rečemo nage makarone.

Tole se pa dobro sliši, tako da bo treba sprobat v kratkem! 🙂

Jaz dodam malo olivnega olja ko so kuhane[/quote]

Aha. Potem jih pa dam v teflonko in jih zapečem, dodam česen in peteršilj in rezine sira, pustim, da se pod pokrovko razleze sir in mmmm. Temu pri nas rečemo nage makarone.[/quote]

Sem postala lačna zdaj:((((

Kdo sem, kaj sem? Sem vesoljka in ne prihajam v miru.!!!!

Jaz dodam maslo.

Testenine kuham v veliko vode, ko zavre, dam testenine v krop, dodam žlico olja, da se ne sprijemajo pri kuhanju in kuham nepokrite do takrat, ko so kuhane al dente. Odcedim, kuhane nič ne spiram z vodo ampak takoj prelijem z omako.

Jaz jih kuham (špagete št 5) 6-7 minut, ko so kuhani jih takoj odcedim, prelijem s toplo vodo iz pipe, da se spere tista sluz in ustavi nadaljnje kuhanje,

Potem pa dam v vroč teflon in gor pelate, česen, malo olja, baziliko, pokrijem s pokrovom in pustim na šporgetu 2,3 minutke, potem pa serviram.

Te, so moje najljubše, potem pa še carbonara s panceto, ali pa z melancanami.

Če kuhaš špagete v veliki količini vode, potem ni tiste sluzi in jih ni treba nič splakovat z navadno vodo. Eno kilo špagetov naj bi kuhali v 10 literskem loncu vode 😉

Odgovor avtorici – čisto navadne, “bele” špagete narediš tako, da jih skuhaš v slanem kropu, odcediš in dodaš košček masla ALI žličko olivnega olja. Stvar okusa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close