že pripravljene omakce
Zdravo mame,
zanima me, koliko se sicer pri kuhanju kakšnih hitrih kosil poslužujete že pripravljenih omakc. Zadnjič sem kupila tiste nove od Naturete, pa sem bila prijetno presenečena, nima konzervansov, ni slana.
Poznate še kakšne, ki so dobre? Doma imam namreč tudi najstnika, ki si vsake toliko pripravi kosilo sam in bi morda že pripravljena omaka bila čisto ok rešitev. Saj imamo tudi kaj v zmrzovalniku, ampak iskreno povedano, so tiste porcije prevelike za enega mulca za jest, te stekleničke pa glih prave.
Hvala.
Ja, jaz verjamem. Ker tehnološko je to čisto izvedljivo, namreč spraviti hrano v konzervo ali v kozarček brez dodanih konzervansov.
Drugače pa teh omakc pri nas ne kupujemo, kupimo pa paradajz v konzervi in omakce pripravljamo sami sproti. Vzameš eno piksno paradajza, ga speštaš s paličnjakom, prej pa v ponvi postekleniš malo čebule in potem na njej na hitro popečeš koščke zelenjave, dodaš začimbe, pa tisti speštani paradajz, še malo pokuhaš in je omakca narejena ravno v času, ko se skuha pašta.
A te mama ni naučila nič o tem, kako se shranjujejo živila? Nisi hodila v 6. razred OŠ? Nemogoče se mi zdi, da še nisi slišala za pasterizacijo. To je vroče polnenje v kozarce. Skuhaš kompot, kumarice s kisom, sok, marmelado ali pa omakco in čim bolj vroče zapreš. Če delaš v čistem okolju, se shranek ne pokvari.
no, pa dajmo brat…
barilla pesto s sirom:
sestavine:
sončnično olje
ricotta
paradižnikova mezga
glukozni sirup
paradižnikov koncentrat
orehi
bazilika
ribani trdi sir grana padano ZOP
sol
indijski orešček
naravne arome
sladkor
škrob
sredstvo za uravnavanje kislosti: mlečna kislina
česen
vsebuje sledi jajc.
barilla paradižnikova omaka z baziliko
paradižnikova kaša
paradižnikov koncentrat
sončnično olje
čebula
bazilika
sladkor
sol
česen
naravne arome
če ti kupuješ poceni omake z ne vem koliko aditivi, še ne pomeni, da so vse take….
Forum je zaprt za komentiranje.