Najdi forum

tunin namaz

Ima kakšna recept za že preizkušen domač tunin namaz.
Prosim, pripnite ali napišite mi ga in HVALA.

No, sem ravno hotela odpreti novo temo, pa se bom kar tvoji priključila, če lahko.
Jaz bi prosila za kakšen dober preizkušen recept za namaz iz oliv. Na internetu sem našla le namaze z dodatkom kaper itd., to mi ni všeč 🙂

Ti ne bom količin pisala, ker je odvisno od tega koliko namaza potrebuješ in sicer:
pretlačim nekaj zdenka sirčkov, dodam kakšno žlico kisle smetane, strt česen in tuno (v olju) iz konzerve in zmešam. Lahko dodaš še sesekljano kislo kumarico, malo gorčice, kuhano koruzo, malo majoneze. Mažemo na popečene kruhke.

tunin namaz:
2 konzervi tune, 1 srednja čebula, česen, 2 kuhana jajca, sol, poper, 1žlička zenfa, 2 žlički majoneze; vse zmešamo s paličnim…

Lahko še seveda dodaš karkoli po želji; ta je preverjeno zelo okusen

Meni je najboljše samo s kislo smetano.

tuna, sesekljana čebula, sol, poper, koruza, kisla smetana, vse daš po okusu.

Men je super tale: s paličnim mešalnikom zmešaš 2 mala zmehčana masla (skupaj cca 30 g), 2 mali pločevinki tune (večino olja odliješ), malo čebule, soli in popra in to je to. Količina je majhna (recimo za dve osebi), tako da jo je treba prilagoditi.
Če ne maraš masla, vzameš tunino konzervo z oljčnim oljem, jo zmiksaš skupaj z oljem, dodaš čebulo, malo majoneze, sol, poper.
Po želji lahko obema namazoma dodaš še kislo smetano, trdokuhano jajčko,… pač po trenutnem navdihu.

Moj je pa takšen..
Tuno fino ocediš, dodaš, kislo smetano dve žlici, žlico gorčice, žličko majoneze, česen, peteršilj, poper in malo limoninega soka..TO je vsa umetnost!
pa dober tek

Moj pa tak.

Na eno veliko konzervo tune rio mare dam 2/3 mlečnega namaza (tamar ali oni od mu ali merkatorjev), nasekljan peteršilj, za en ocvirk gorčice, malo (lako suhega) origana, rdečo papriko (eno malo žličko), malo popra! Zmešam v mešalniku/sekljalniku.

Brez česna in čebule, ker nihče ne mara! lahko pa še malo drobnjaka!

Jaz pa takole….

Tuna rio mare, majoneza, kisle kumare, poper, malo rdeče paprike, malo čilija …. v mešalnik…. na koncu pa primešam koruzo.

Nam je zelo všeč…. Probajte….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close