Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj boste pekle?

Kaj boste pekle?

Malo gledam po kulinariki – iščem ideje kaj bi letos pekla za praznike…

Kaj boste vi?

Absolutno nič

nič

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Ok, nisem bila dovolj jasna… za tiste, ki BOSTE pekle, lepo prosim za kakšen predlog.:)

Tudi jaz nič, ker:

– je vse sladko nezdravo,
– drago,
– nezdravo
– nezdravo in povrhu
– redi…..
– zelo redi.

Zakaj bi si pa škodo delala med prazniki? Prazniki so za uživanje in ne “škodiranje”

Pozdravljene
Včeraj sem pekla take čist navadne kekse, nato pa še orehove rogljičke. Uživam, ko delam take čist micane. Ker sem bolj na kratko s časom, mislim da ne bom nič več pekla, razen za Božič orehovo potico. Joj, pisala še nisem. Takoj zdajle grem
Adijo

Zadnje čase razmišljam, da že dolgo nismo jedli kakšne rolade. Ima kdo recept za kaj sočnega ij njamzi? Brez sadja.

dr mr – hvala za predloge.:)

Jaz tudi uživam v peki, sorodnikom spečem in nesem za praznike…

Če ima kdo kakšen preverjen recept in je slučajno objavljen na kulinariki, bi bila zelo hvaležna za link.

Lep večer še naprej.

Če imate radi čokoladna peciva, mogoče bi vam bila ta všeč:

http://www.kulinarika.net/recepti/10070/sladice/-bozanska-cokoladna-rolada/

Jaz sem jo delala in je bila dobra.

Vanja73, moja peka gre počasi h koncu.
letos sem spekla:

– linške piškote
– medenjake
– korenčkove piškote
– cookie
– domač prijatelj
– rogljički brez jajc in mleka
– pomarančne piškote
– cimetove zvezdice
– red & white piškote

Čakajo me še potice: dve orehovi in dve makovi, pa verjetno bom delala še piškote iz testomata.

Če bi pa rada kakšen recept pa povej. Skoraj vsi so iz kulinarike in zelo dobri.

Lp

Jaz naredim maslene kekse, ki so pomočeni v čokolado in kokos. Na sliki na kulinariki ne zgledajo bogve kaj, so pa zelo dobri. Pa danes sem naredila še “mehke cimetove kekse”. V planu imam še neke božično-novoletne piškote, kjer potrebuješ mandlje, lešnike …

Jih pa večino razdelim, da se ne zredim preveč 🙂

O, hvala!!

Martinka: bom malo poiskala po kulinariki – najbrž bom našla sama recepte, ki si jih omenila.
A mogoče delaš po tem receptu cimetove zvezdice?
http://www.kulinarika.net/recepti/3024/sladice/cimetove-zvezde/

Hvala, ker ste se oglasili z idejami!

cimetove piškote pečem po tem receptu
http://plus.kulinarika.net/recepti/9457/sladice/mehki-cimetovi-keksi/?offset=20#10

Po tem receptu, ki si ga ti napisala so mandeljni, ker imam alergijo na oreščke.
Pri teh, ki jih jaz pečem so notri orehi, amapk jaz jih ne dam in dam malo več moke.

protestiram, ker so prazniki med vikendom in zato NE bom pekla. K pa taki prazniki.

Ojla, me zanima recept za pomarančne piškote.

Hvala.

Martinka hvala za link!

Bom poskusila kar po tem tvojem receptu, ker zgleda njami.:)

Bom kar tukaj napisala recept.

Pomarančni piškoti s koščki čokolade

Sestavine:

200g bele moke
65g koruzne moke
2žlički pecilnega praška
100g sladkorja v prahu
1 vanilin sladkor
100g na koščke narezane čokolade
125g masla
naribana lupina neškropljene pomaranče oz. jaz dam kar vrečko od firme Schwartauer(naravna pomarančna aroma) pakirani pakirani sta po dve vrečki, dobiš pa v vsaki večji trgovini.

Postopek:
Vse skupaj zmešamo v multipraktiku. Naredimo 3 klobase ter jis sploščimo na približno 15x4cm, zavijemo v folijo in damo v hladilnik. Naslednji dan rezrežemo na 5mm debele rezine in pečemo pri 160 stopinjah cca 10min- jaz pustim kakšno minutko dalj.

Jutri vam pa lahko pošljem slikico.

A vse to boste pojedli??? Al služiš ti na ta račun??

DEJ NEHAJ SE HVALIT!!

KDOR JE PAMETEN, danes je zunaj – kakšna kuha in peka in krancljanje……………in glancanje in pucanje in pomivanje!!

A SI 20 UR NA DAN U KUHNI?? ZA MOŽEKA IN SVOJE SONČKE?

Ja slikico prosim.

Ti bodo pa skoraj sigurno pri nas na mizi. Prvič slišim za te piškote. Imam občutek da so dobri-

Hvala-

Kaj se sploh oglasate vi lenobe, k se vam ne da pečt. Nekateri pa to radi delamo, pa tudi ni lepšga, če hiša diši po piškotih in kruhu. Dajte otrokom vsaj nekaj vrednot, da bodo imeli lepe spomine na dom. Ja itak se je najbolj zunaj preganjat po nakupovalnih centrih in denar za neumnosti zapravljat.
Pekla sem:
– vanilije rogljičke
– žepke z marmelado
– navadne kekse na hitrem pekaću, taki rebrasti nastanejo
– kekse z orehovimi jedrci
ostalo pa še ta teden, pa potico seveda, morda potratno, ker jo vsi obožujemo. Prideta študenta domov pa jima potem spakiram za sabo vse te dobrote.

Ja se popolnoma strinjam, res nekatere so lene in ne dajo veselja svojim otrokom.Še vedno imam v spominu mamo, kako je za praznike pekla, pa cela hiša je dišala. Tudi mi otroci smo pomagali, joj, kako je bilo lepo. No in to prenašam na svoje otroke. Kako veselje je to. Dobijo košček testa in naredijo svoje piškotke. Kar tekmujejo, kateri bodo lepši.

marcipanovi klobučki
čokoladni vetrčki
razpokani piškoti
božični razpokani piškoti
čololadni huzarski krapki
orehi
božični kruh

včeraj bananino pecivo

mogoče še kaj, pa se ne spomnim, pri nas pač pečemo ;.))

draga, ne seri!

jaz sem samo hotela pomagati. In vem da marsikateri, ki rada peče.
Da nekaj razčistiva: svojih sončkov še nimam, moj možek mi pa z veseljem pomaga pri peki.Služim ne na ta račun,ga ni dnarja, imam družino in prijatelje, ki so veseli domačega peciva, jaz pa rada pečem. In meni je plačilo to, imajo radi domače pecivo.
Včasih je nam mama pekla, zakaj pa ne bi zdaj jaz moji mami pekla?!
Včeraj sem bila tudi jaz zunaj. Veš, draga moja tiste, ki pečemo vejo, da se to ne peče en dan, ampak počasi vsak dan nekaj. In še nekaj, jaz rada pečem in osrečim moje najbližje.

Ostalim pa: slikica sledi in želim vam čim več sladkih domačih dobrot.

Evo, pa še slikica.
Čisto levo zgoraj so red&white piškoti, zraven medenjaki, čisto desno cookie.
Zvezdice so cimetove, v sredini so pomarančni piškoti, pa črno bele spirale, pa linški.
Spodaj je pa domač prijatelj.

Super lepo izgledajo tile piškoti!

Jaz bo m ukradla tvoj recept za pomarančne piškote :=)

pa še prosim te za link do recepta za medenjake… ( s čim potem gor tisto narišeš, da je belo?? take piškote je pekla Pika Nogavička :))

hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close