Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika rižev narastek

rižev narastek

Kako ga pripravljate,na čim bolj enostaven način?

Najboljši je okrogli riž,ki ga skuša v mleku. Zmešaš malo smetane, jajce in skuto. Riž predeneš v pekač za narastke,poliješ s prelivom in pečeš dokler se po vrhu naredi rjava skorjica.

Ko ponudiš, lahko kos riževega narastka preliješ z zmiksanim mareličnim kompotom. Njami.

hvala! Bo jutri za kosilo!

Jaz ne dam ne smetane, ne skute.

Ohlajen kuhan riž (ne do konca) pridam v skledo, kjer sem že prej zmešala rumenjak, sladkor, malo margarine, vanili. Vse premešam, dodam stepen beljak in naribam dve večji jabolki. Vse skupaj dam v pekač in pečem na 180 °C cca 45 minut.

enostaven in ful dober

V litru mleka(v katerega daš malo soli) skuhaš 20 dag riža.

Med tem si pripraviš

4 rumenjake
1 žl. rame
6 žl. sladkorja
1 vanili sladkor
malo naribane limonine lupinice

Ko je riž ohlajen ga dodaš k tej masi, premešaš in dodaš 2 žl drobtin in na koncu sneg iz 4 jajc ki ti je prej ostal.
Včasih pa dam v maso tudi kakšno naribano jabolko
to je nekje za tri osebe,

Če ni za otroke, dodaj še prgišče rozin namočenih v rum.

Tudi jaz ga tako pripravim, dodam le še rozine in malo cimeta. Odlično!

Liter mleka in 1/4 litra vode zavrem. V to vsipam 1/4 litra riža, po možnosti okroglega, in skuham. Dodam kos (za 1 zvrhano žlico oz. recimo 50 g) margarine ali še raje masla, če ga imam doma. Pustim hladiti. Posebej stepem 3 cela jajca in 3 zvrhane žlice sladkorja. Zmešam jajčno peno in ohlajen riž, preložim v pekač in spečem. Včasih dodam masi malo vaniljevega sladkorja, včasih pest rozin, včasih na male kocke narezano jabolko. Najraje pa nič.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close