sadje v slano vodo
Če je sadje ali zelenjava umazana, ga operem pod tekočo vodo. Kupljeno vedno, domače z vrta pa kakor kdaj.
Jabolka, ki ga utrgam, definitivno ne grem umivat ampak ga začnem jesti. Kak mlad korenček iz zemlje pa ja, gre pod vodo. In to je to.
Z vsakršnim namakanjem iz sadja in zelenjave potegnemo še veliko vitaminov..
V eni oddaji je neka strokovnjakinja govorila o tem kakšne zelo strupene kokteljle pesticidov pri nas uporabljajo zaradi povečanja profita in da je edini način, da se zares sperejo uporaba nekih naravnih sredstev, ki vsebujejo naravne saponine, če sem prav zapisala. Največ pesticidov v prodajanem sadju pri nas imajo baje razni agrumi in grozdje in presenetljivo jabolka (ta domača?), od zelenjave pa sem si zapomnila, da imajo največ strupov tiste svetleče na pogled zelo lepe paprike, kakšni malancani. Najmanj pesticidov je vsebovalo zelje, korenje in krompir. Zakaj se na tem področju v Sloveniji ne uvede strožji nadzor mi ni jasno?
Posledice take nepremišljene prekomerne uporabe pesticidov se še kako poznajo na našem zdravju in na zdravju naših otrok, posledično več obolenj, posledično višji stroški za zdravljenje. In zakaj vse to – zato, da ima gručica kmetov za nekaj tisoč evrov višji dohodek.
Ne namakam sadja ali zelenjave- samo sperem pod tekočo vodo in to je to. Tako, kot je zgoraj ena napisala: kupljeno malo več časa, domače pač manj…V neka razkužila in soli pa sama ne bi namakala, ker razkužilo je še vedno razkužilo, sol pa poleg vsega ostalega nase potegne sigurno tud kaj koristnega…
Forum je zaprt za komentiranje.