lahko zamrznem biskvitno testo?
Naslov že sam pove kaj me zanima. Naredila bi muffine, imam recept po katerem jih pride 18. Sva pa le dva. Pa da se mi ne zamerijo, ker bi jih preveč pojedla 🙂 , bi jih raje dala nekaj zmrzniti.
Nisem pa še nikoli dala zmrzniti kaj biskvitnega, čeprav sem že slišala, da zmrzujejo tudi cele torte.
Ali jih lahko dam? Kako pa naj potem odmrznem – nimam mikrovalovne pečice! Ali kar naravno ali v pečici na kakšnih 50 stopinj?
Hvala za pomoč!
Pika
Jaz sem tako naredila za pusta s krofi. Spekla in skrila v skrinjo:)
No, v resnici sem jih pospravila, ker jih je bilo preveč:)
Tudi biskvitno testo za torto dam zmrznit (že pečeno). Se potem fino razreže.
Potico že od nekdaj zmrzujemo. V skrinji imam tudi štrudelj, pito, … ponavadi, ko sem sama kaj spekla, sta isto naredila še tašča in tast (moj tast je namreč zelo rad pekel sladke stvari:) ) .
Praktično vedno lahko razpoloviš količine in spečeš samo malo. Če to delaš iz veselja, je čisto ok, vsakič je res sveže pecivo in dišeča kuhinja.
Vendar:
– če imaš družino,
– če je sicer nimaš, vendar veliko drugih obveznosti
– nekatere sorte peciva preprosto ne moreš speči samo malo, ker ni pekača ali kaj podobnega,
– ali če si preprosto samo praktična in imaš zamrzovalnik
potem naredi normalno ali celo dvojno količino. Dela je bolj ali manj enako, porabljene energije tudi. Preostanek daj v zamrzovalnik celo ali razreži na kose, odvisno od sorte. Odmrznjeno je čisto v redu, hitro na mizi, v tem primeru si res lahko privoščiš samo en kos pite ali samo deset rumovih kroglic.
Seveda se razume, da zamrzneš sveže, komaj ohlajene stvari. Če pecivo tri dni ponujaš naokoli in na koncu zamrzneš ostanek, bo tisto odmrznjeno kot štiri dni staro pecivo, nič boljše :-))
LP Mimi
Naj še jst pristavim svoj lonček: a je mogoče še NESPEČENE muffine zamrznit in jih sveže spečt ko se testo odmrzne?
Sprašujem, ker bi za hčerkino zabavo napravila pizza muffine, pa bi jih začela delat že kak teden prej.
A je boljše če jih spečem prej in dat že pečene v skrinjo al napravim in jih dam v zmrzovalnik še nespečene? sprašujem zato, ker gre tu za kvašeno testo.
LP, N
Forum je zaprt za komentiranje.