Vegi ni vedno zdravo
No, pa smo ga dobili. Članek z naslovom: Vegi ni vedno zdravo.Vegi klobase so zaradi slanosti manj zdrave od mesnih,Klobase znamke FryVegetarian so celo prekoračile štirikrat slanost svinjske klobase.In kaj zdaj vi ki tako zdravo jeste, porečete na to. Bi se kar strinjala, ker sem sama večkrat kaj kupila vegi, pa je bilo za moje kmečke pojme, kar fajn slano.Žurnal.24.si,21.4.2008.No dragi vegiji a tega pa ne boste objavili, ko se tolk zgražate nad nami vsejedci.Tudi burgerji so 6 krat bolj slani od mesnih. Ampak, ne, tega pri nas pa ja ni, a ne.Hehe
Ker sem vsejed, ne vem sicer, kar je vegi junk, ampak včasih vidim v Sparu recimo neke sojine hrenovke, pa sojino salamo in sir itd. – pa se vprašam, saj najbrž morajo vegetarijanci tudi kaj v taki obliki pojest, ne.
Če je to slano, ne vem, ker tega še nisem poskusila.
Me pa, prosim, res zanima, kaj je vegi junk?
No pol pa povejte s čim se hranite, ker se bašete čist ziher ne. To je bilo namenjeno tudi tistim, ki mislijo da dobro naredijo, ko sojine polpete, pa takele stvari pojedo, potem pa izjavijo,da so zase danes pa neki naredil. No jaz pa poznam vegetarijance, ki jedo tole pašteto, pa tudi tele stvari, za priboljšek pa včasih tudi pršut. Hahaha
Se podpišem pod “kakor kdo” in “mf”.
Seveda da obstaja tudi vegetarijanski “junk food”, ampak če ti je kaj do zdravja, tega pač ne boš jedel, obstaja ogrooomno drugih, zdravih receptov za zelenjavne jedi, žitarice, stročnice itd. itd.
Sama sicer nisem vege, jem ribe ipd., a tudi ogromno vegetarijanske hrane, ker mi je preprosto dobra, medtem ko mi meso zelo redko paše. Na tem spisku pa seveda ni raznih omenjenih vege klobasic ipd., ker vse to niti pod razno ni potrebno. A tudi proizvajalci vege jedi seveda želijo zaslužiti – vsak pa se na koncu sam odloči, kaj od vsega tega bo jedel in kaj ne. In razumljivo, da so najbolj zdrave sveže pripravljene, naravne jedi, ne pa konzervirane in tiste, ki so dale skozi nevemkoliko postopkov… (razne neumnosti ala “sojini zrezki”, ki so dokazano kancerogeni td.) To pa velja tako za mesno, kot tudi nemseno prehrano. Tako da ne kar kritizirat vegetarijanstva kot takega – kajti tudi med vege in vege je lahko ogromna razlika!
Vege sem že kar nekaj let in včasih sem kupila tisto, ampak zelo redko. Ni mi dobro. Ja res morda ni zdravo, ampak jaz mesa ne jem zaradi živali ne zato, ker je meso nezdravo. No če soja ni zdrava kaj te moti? Saj za meso je tudi dokazano da ni preveč zdravo. Nevem kaj te moti. Kaj tebe briga če vegiji jedo zdravo ali ne. poznam nekaj vegijev, pa ti mesa ne jedo zaradi živali ne zato ker je nezdravo.
Sem vegetarjanka že 6 let, pa ne kupujem teh na pol pripravljenih stvari v trgovini, niti soje ne jem. Jem izključno sadje in zelenjavo, najraje presno. Če malo preštudiraš stvari in imaš voljo do kuhanja, lahko popolnoma nadomestiš meso in vse mlečne izdelke s sadjem in zelenjavo.
Odkar se tako prehranjujem, nisem niti še enkrat zbolela, pa še redna krvodajalka sem in imam vedno hemoglobin okoli 140 g/l, tako da o slabokrvnosti ne duha ne sluha.
nevegi – ljudje, ki za priboljšek jedo pršut, pač nis(m)o vegetarijanci (ja, tudi jaz ga kdaj pojem, če so take okoliščine – npr. nekam prideš in naredijo narezek – ne bom zdaj zahtevala, meni boste pa posebej delali, v različnih posebnih okoliščinah se pač prilagodiš in poješ, kar je na krožniku) – ampak, kot že rečeno, ne imenuj takšnih ljudi vegetarijanci, ker to nis(m)o. Imaš veliko ljud, ki sicer niso vege, a jedo meso zelo poredko – saj ni treba vseh upredalčkat v neko kategorijo. Nista pa (po kategoriji mesojedstva) spet enaka dva, ki jesta npr. eden vsak dan meso, drugi pa trikrat letno. Pa vseeno slednjega ne moreš imenovati vegetarijanec.
vegetarijanska pa res ni avtomatsko zdrava prehrana. to ni nič novega. 🙂
vegetarijanci smo že vrsto let, pa se ne poslužujemo vege klobas in podobnih mesnih nadomestkov. ravno zaradi raznih e-jev in soli. ampak le-ti so tudi v navadnih mesnih izdelkih. tako da menim, da moramo vsi, tako vegetarijanci kot vsejedi paziti na take izdelke in se jih posluževati čimmanj. če sploh.
prijazen pozdrav vsem. 🙂
Konkretno pri meni je tako, da okoli tega res ne delam galame. Če gremo na nedeljsko kosilo k mojim staršem in imajo denimo govejo juho, pražen krompir, zrezke in solato, jem krompir in solato. Največ se s tem kaj jemo vegetarijanci obremenjujejo tisti ki meso jedo, pa ko srečajo enega ki tega ne je, že ni več idej kaj ponudit, in težko jim dopoveš da sta krompir in solata čist dost. sploh starejšim, ki jim brez kosa mesa ni kosila.
Jaz ga ne jem zato, ker mi ni bilo nikoli všeč, tako da zame to ni nikakršno žrtvovanje in me tudi pršut niti mal ne gane. Še več – meni meso smrdi. Ribe pa še bolj. Iz tega razloga se izogibam gostiln in restavracij, in si najraje kuham in jem doma.
Pa kaj se branite. A vas je kdo napadel. Hotela sem samo povedati, da tudi tu ni vse tako zlato kot se sveti.V smislu tega, ker ko kakšna sprašuje za različno hrano, takoj lop to ni zdravo, to je polno e-jev, to je kancerogeno, kot evo že ena gor – sojine polpete.In ne vem kaj se bunite tisti, ki pri tem sploh ne sodelujete – vegetarijanstvu.Pa kdo potem prazni hladilnike v trgovinah s to hrano?
Nič se ne branim samo povem kako je. Saj zato si napisal post ne, spodaj pa je prostor za odgovore.
Mesa ne jem zato ker je nezdravo ampak zato ker nočem jest živali. Jem pa čokolado, pudinge, sladkarije,čips in vso drugo nezdravo hrano. Nevem kaj sploh msiliš na to kaj vegiji jedo. Mesa ne jem zaradi zdravja ampak zaradi živali. Če so tiste klobase nezdrave pa so. Zaradi nje še me neboi pobralo.
joj kakšne delitve…
najprej vegiji delijo na vegetarijance in mesojede….
potem se še sami vegetarijance delijo na tiste, ki so to zarad mode in tiste, ki niso….
potem so vegetarijanci, ker mesa ne jedo zaradi živali in tisti, ki so zarad zdrave prehrane….
potem so pravi in nepravi(občasno se prekršijo)….
a sem še kakšne vegije spustila??? 🙂
Jaz sem samo vprašala kaj te moti pri tem če vegetrjanci ne jedo zdravo pa mi nisi odgovorila. Ampak nekaj čist tretjega napisala. Če ne jem mesa in jem nezdrave stvari msilim da to ni tvoja stvar. Tudi mesni izdelki so nezdravi.
Aja pa tudi jaz kadim vsak dan, tako da sem daleč od zdravega. Pač jem vse kar mi paše, razem mesa.
Forum je zaprt za komentiranje.