solata z vrta
Ponavadi kupujem solato na tržnici ali v marketu, ker nimam vrta. Danes pa mi soseda da domačo solato z vrta in jaz ful vesela, jeeee vitaminčki.
Sedaj pa grooooza, čistim jo že 45 minut. A je to normalno kolk enih crknjenih žužkov je gor na njej?!!!
Sploh ne vem a naj se še trudim ali naj jo stran vržem. A ve se mučite tako dolgo z čiščenjem?
Vodo sem zamenjala že 20x pa je še vedno kaj not.
A je to normalno?
Najbrž so vitaminčki šli že adijo, ko jo tolk namakam. 🙁
To je popolnoma normalno! Zdaj pa se zamisli, s kolikimi škropivi je obdelana tista, ki jo kupimo v trgovini, da nima nič žužkov!!!! Da bi uničila vitaminčke z namakanjem, se ne boj. Pa tudi če boste pojedli kakšno listo uš, bo mnogo manj strupeno kot škropiva in umetna gnojila, ki jih sicer použijemo v kupljeni hrani.
U mater, evo, da prvič v življenju slišim, da bi bilo v eni solati pol kile polžev :-))
Glede na to, da že celo življenje jem solato z vrta in še nikoli nisem imela takih težav, da bi mogla 20x oprat solato (no, regrat je drugo) ti svetujem, da narediš tako, kot jaz: solati trgaj list za listom in jih operi pod curkom mrzle vode. Ko je čista, jo natrgaš v skledo in to je to.
Forum je zaprt za komentiranje.