Recept za pečeno skuto
Hej, Metka!
Oprosti nekoliko poznemu odgovoru.
Torta iz skute
1kg skute, 12 dag surovega masla ali margarine, 1/4 kg sladkorja, zavitek vanilijevega sladkorja, sok ene limone,neribana skorjica neškropljene limone, 10 dag rozin, 6 žlic pšeničnega zdroba,zavitek pecilnega praška
( jaz uporabljam Zlati zdrob – iz durum pšenice- Intes , Žito… se splača, je zelo dober in edini zdrob, ki je rumene barve, pecivo je lepo)
Postopek
Maščobo in sladkor penasto umešamo. Dodamo skuto, ki smo jo prej pretlačili in rahlo umešali z rumenjaki. Zmesi primešamo še zdrob, vanilijev sladkor, očiščene rozine, limonin sok, lupinico in pecilni prašek. (Vse delam nežno, ročno) Nazadnje zelo rahlo primešamo še sneg iz beljakov. Tu najbolj pazi: nežno po manjših količinah in od spodaj navzgor…torej nič mešanja. Od tega je odvisna rahlost.
Vse skupaj denemo v dobro pomaščen model in pečemo v predogreti pečici eno uro; najprej pri 180 st C, kakih 10 minut, potem malo znižam na 160.
Sicer je odvisno od pečice. Pečem pri spodnjem in zgornjem grelu, ne z ventilatorjem. Da je dovolj pečena, poskusiš z leseno paličico za ražnjiče. Če je vse čisto, je OK.
Rp je prepisan iz Velike sodobne kuharice iz leta 1961
Na koncu rp piše:
Torta je zelo okusna in hitro narejena.
Meni vedno uspe in vsi jo imajo radi. Smo skutarji, veš:)
Upam, da boš zadovoljna. Lp Babi
1/2 kg skute
3 jajčka
1 vanilij
1 pecilni
2 jogurta
2 kisli smetani
7 žlic sladkorja
7 žlic moke
Vse skupaj zmiksaš, daš pečt (peče se skoraj 1 uro pri 190 stopinjah)-ne sme bit fejs rjavo, ohladiš, narežeš na kocke-njamiiii..
vem, da tegale ni iskala, sam je zelo dobro in enostavno….Ja,ja,vem, tud kalorično 🙂
LP
Andreja tale tvoj recept je bil sinoči sproban. Jajca in sladkor sem najprej stepla, da je narastlo, nato sem z mikserjem na najnižji stopnji dodala ostale sestavine. Maso sem vlila v pekač od pečice ter sem in tja not potunkala rozine.
Zjutraj je bil na praznem krožniku listek z napisom: “Ponovi vajo!”
:-)))))))))))))))))))
Forum je zaprt za komentiranje.