Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj jeste za večerjo?

Kaj jeste za večerjo?

Zadnjič sem tu prebrala, da redki jeste toplo večerjo, prvič zaradi časa, drugič pa zaradi posode. Mi kuhamo enkrat na dan, v pomivalec dam spodaj krožnike, pokrovke in jedilni pribor, gornjo košaro pa večinoma le kozarce in kako plastično skledo. Lonce umijem ročno. Sin se nonstop pritožuje, da imamo skoz le kruh in nekaj zraven za večerjo.

V iskalnik sem vpisala večerja, pa mi ni dalo ven konkretnih predlogov…
a mi lahko poveste, kaj vi jeste, prosim?

Palačinke, šmorn, mlečni riž, mlečni gres, salama, sir, pašteta, sirni namazi, toast sendviči, hrenovke, jajca………

Otrokom naredim kak čokolino, hrenovke, kruh s klobaso, koruzne žgance,jajčko……….jaz pa itak ne večerjam.

Pogosto testenine in testeninske solate, rižote, golaž iz skrinje s polento, pečene perutničke in kuhan krompir, enolončnice, pizzo, solate iz sveže in kuhane zelenjave, chilli con carne, sojine polpete s kako prikuho, …

občasno hrenovke, toast, pečena jajca, salama, sir, namazi

Karkoli jemo, moramo prilagodit tudi za otroka, ki še ne je čisto kot odrasli. Čokolinotov, čokolešnikov, mlečnih gresov se izogibamo, ker otrok poje kar precej jogurta, skute, dnevno pa spije še cca 0,5 litra mleka, pa da nebi bilo preveč mlečnega, mora biti večerja – kuhana.

Sadje…. skuto…. shake

Pri nas je zelo odvisno od časa. Če se mudi (pridemo pozno domov), potem kaj na hitro:

– musli (to ima otrok najraje)
– banana in skuta (pretlačeno skupaj, njami)
– zdrob ali kosmiči na mleku
– rogljič in jogurt/mleko/kakav
– redko sendvič (ponavadi 1x na 14 dni, ko gremo v trgovino in kupimo svež pršut in sir)

Če je le količkaj časa za kaj pripravit, potem imamo več izbire:

– mlečni močnik
– mlečni riž
– brokolijeva ali bučna juha z zlatimi kroglicami
– makarončki z brokolijem v sirovi omaki
– tortelini v solati z rukolo, češnjevim paradižnikom in feta sirom
– jajčna omleta in mleko
– polenta in mleko
– polenta in jabolčna čežana …

… pa še kaj. Skratka kruh redko.

v glavnem solate na sto in en način; iz riža, testenin, krompirja ali koruze kombinirano z več vrstami sveže in kuhane zelenjave, narezanim kuhanim ali pečenim perutninskim mesom … Ali pa navadno zeleno solato z pečenim krompirjem, zelenjavno rižoto. Občasno kakšno juho, a res največkrat solate.

Pri nas je pa kakšen toast, kuhan krompir in slana skuta, popečena polenta, pa seveda jajca.

pašta z maslom, palačinke, šmorn, krompirjeva juha, korenčkova juha, goveja juha…….

Mlečni riž, mlečen gres, polento z mlekom, šmorn, palačinke, ocvrta ali mehko kuhana jajca, cmoke, namazan kruh, sendvič,..

Tema roma med priljubljene…bom šla kar po vrsti z večerjami…u kako bo odslej pestro…samo zredila se bom, ker bom sama jedla vse te solate in ostale zelenjavne jedi, ostali pa kruh, margarino in med/marmelado.:-)

Hvala za odgovore!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close