Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika blitva s krompirjem – kako?

blitva s krompirjem – kako?

Danes bi rada zraven rib naredila blitvo s krompirjem.

Kako jo vi pripravite? A jo najprej skuhate v vodi in potem dodate k kuhanemu krompirju al kako? Pa še to koliko časa jo je treba kuhat?

hvala

Krompri skuham cel. Ko se ohladi ga narežem.
Blitvo tudi skuham za cca 10 minut da vre. Jo narežem.
Na olivno olje dam malo česna in peteršilja, potem pa blitvo in krompir…
To je vse, aja pa malo posolim.

Jaz pa skuham koščke olupljenega krompirja in blitvo (10 min.). Krompir pretlačim, blitvo sesekljam in zmešam skupaj. Dodam košček masla in žličko kisle smetane.

Živi in pusti živeti

jaz skuham večje kose olupljenega krompirja v precej slani vodi … do zelo mehkega.
na olivnem olju prepražim česen, dodam na rezance narezano blitvo, kateri sem odstranila trše peclje … popražim do mehkega (minutko, dve …) dodam krompir, ki je tako mehak da se razpade 🙂 premešam in najmi 🙂

Joj B,jaz tudi tako delam. Se mi kar sline cedijo, jutri,njami

Joj, ste mi sline pocedile. Še dobro, da imam blitvo doma. Eko, dilema za današnje kosilo je rešena. 🙂 Jaz pripravim tako, da krompir skuham – večje koščke (olupljen), blitvo posebaj, cca. 10 minut v vrelem kropu. Potem blitvo narežem. Potem pa na olivnem olju popražim full česna, pa peteršilj, dodam blitvo in krompir, še malo pržim in potem na krožnik. Če pa delam še kalamare, pa najprej spečem te, potem pa blitvo z krompirjem in začimbami popražim kar v tej posodi, je še bolje. 🙂

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

He, he, tudi pri meni je zaloga blitve v hladilniku in uganite, kaj bom danes jedla za kosilo:))

Jaz pa blitvo skuham do mehkega, krompir narezan na koščke ravno tako skuham, oboje skupaj dam v veliko skledo, posolim in zabelim samo z olivnim oljem.

Mljask!

Jaz pa kuham oboje skupaj. Najprej dam kuhati na kose narezan krompir. V tem času očistim blitvo. Trše dele dan kuhati h krompirju, čim so narezani, zelenje pa dodam, ko je krompir že skoraj kuhan. Kuhano odcedim, vendar nekaj vode prihranim. Na grobo pretlačim, dodam stisnjen česen, malo kisa. Če se mi zdi pregosto, še malo zalijem.

Jaz imam to kot samostojen obrok, še solato s fižolom zraven, njam…

mm

enako kot zgoraj – za to rabiš en lonec in nož ter kuhalnico;
Krompir v kosih vnaprej malo pokuham, dodam blitvo, skuham do konca, potem odcedim, prihranim malo vode, dodam sol,poper, olivno olje in strt česen in vse skupaj kar v posodi pomešam oz. razrežem z nožem.Po potrebi dolijem tekočino. Zadeve ne peštam v nulo, ima za naše pojme boljši okus, če so malo večji koščki.
Tašča dela varianto s posebej praženjem in ni mogla verjet, ko sem enkrat delala tako v piskru – okus je boljši.
Dober tek!

ja tudi to varjanto smo že delali … v posodi s svežim oljem, brez praženja … je tudi super … mene edino sveži česen moti 🙂 imam raje popraženega …

drugač pa je meni blitva itak zakon … lačnaaaa 🙂

http://www.mojirecepti.com/recept/blitva-s-krompirjem.html

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close