Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika oblečena torta-tičino masa

oblečena torta-tičino masa

A slučajno kdo med vami pozna preizkušen recept za tičino maso? To je masa, ki se razvalja in se z njo “preobleče” torta. Predvsem poročne torte so prevlečene s tem. Naredila sem jo, pa se mi trga, torej recept je zanič in potrebujem dobrega in preizkušenega. Gre tud z marcipanom, samo je predrag.

Hvala z apomoč

Na tem naslovu je govora o tej masi, tudi izdelava in uporaba, upam da je pot aktivna.
Lp,
Naja.

jaz sem jo ravno danes naredila. prvič. pikapolonico. in sem tako ponosna, da kar skačem od veselja ;-))) sem jo pa kupila. v celovcu, za kilogram odšteješ 10,80 €. kupila sem kilogram in pol in računam, da bom iz tega naredila vsaj 3 torte, od tega eno, ki bo prevlečena in še na njej bo iz mase narejeno sonce z žarki.
če imaš še čas, jo lahko kupiš tudi v škofji loki pri mojstru goljatu, ne vem pa, kakšna je cena. če pa delaš veliko tort, pa v pekarni vrhnika (na brnčičevi v ljubljani) prodajajo v vedru – 7 kg – po ceni 48€ in še nekaj centov. tudi svetujejo. enako goljat.
če te še kaj zanima, vprašaj.

nočko, metka

Pred kartkim sem delala torto, ki je bila oblečena v tičino maso. Torta mora biti obvezno premazana z masleno kremo. Za maselno kremo sem kupila pri mojstru Goljatu margarino in eno sladkorno maso, ki ju zmiksaš skupaj. Z učinkom in obstojnostjo sem bila zelo zadovoljna, pa tudi oskus ni zaostajal.

Lp,

Klavdija

Tičino masa = ogromno mletega sladkorja. Po mojem se ne splača delat. Kupi pri Goljatu v Šk. Loki. Pokličeš, se zmeniš, pa je.

Osebno mi take torte niso všeč, so pa lepe. Jaz tičino maso uporabljam samo za dekoracijo, nikoli več (razen na tečaju sem) ne prekrijem cele torte.

Natassa

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close