kokosovo maslo
Kolikor je meni znano je kokosova mast na sobni temperatur v zelo trdnem stanju in se topi pri višji temperaturi kot margarine ali navadno maslo.
Zanima me, če kdo ve, kje bi se lahko kupila kokosova mast. Zanima me zaradi priprave čokoladnih oblivov za pecivo. Če jo dodaš čokoladi lahko narediš zelo tenak obliv, ki pa po nekem času otrdi in se tudi na sobni temperaturi ne topi več.
LP Mateja
Kokosovo maslo je od vseh najboljše za pregrevanje – obstojno je namrec na zelo visokih temperaturah (za razliko od rastlinskih olj, ki se zacnejo ob segrevanju zelo hitro strukturno spreminjati).
Tudi sama sem opazila kokosovo maslo pri najboljsem sosedu tudi v stacunah, kjer naj bi imeli bolj osnovne stvari. Ce ga bos iskala, isces embalazo, kakrsna je na tej sliki na levi:
No včeraj sem šla z upanjem k mojemu najboljšemu sosedu. Pa nisem našla.
Sem pa res stala pred polico in gledala vsak zavitek posebej. Sama sebi sem rekla, da moram vpašati kakšne barve zavitek moram poiskati.
Bom morala v hipermarket pogledat.
Hvala vsem za pomoč
No, to postavanje pred polico je imelo pa eno dobro stran, saj sem srečala sodelavko izpred desetih let. Sva nato predelali na hitro, kaj se je v desetih letih zgodilo, saj veste kako to gre, kile, otroci, zdravje, domači ljubljenčki, še ostali sodelavci, splošne razmere v gospodarstvu, želje za prihodnost in adijo.
Kjub neuspeli iskalni akciji sem domov prišla kar dobre volje, pa še makaronov sem kupila na zalogo, saj sem ugotovila, da smo vse pojedli.
Lep dan vam želim vsem še naprej.
Mateja
9.10.05 jo bodo imeli po ugodni ceni v Hoferju!
Forum je zaprt za komentiranje.