MIŠKE
HITRO PRIPRAVLJENE MIŠKE
1 lonček jogurta
1 jajce
1 žlica sladkorja
malo soli
žlička ruma
To zmesaš z metlicami ročnega mešalnika.
Zamenjaš metlice z vijaki in dobro vmesaš še
2 jogurtova lončka moke
½ pecilnega praška
Sestavine dobro zmešamo in ocvremo v posodi z veliko olja.
Kepice delamo z malo čajno žličko. Pečene odlagamo na papir.
Po želji miške potresemo s sladkorjem v prahu.
Da miške niso preveč mastne mora biti olje dovolj ogreto za cvrenje.
To ugotovimo tako, da košček testa damo v olje in ko to začne lepo
cvreti je olje dovolj toplo.
42na napisal:
> Ali ima katera dober racept za miške. Sama delam zelo napamet,
> pa so enkrat miške mastne, drugič presuhe.
>
> Hvala
Imam takorekoč identičen recept pod imenom “Jogurtove miške”. Res dobro in garantirano uspe tudi začetnikom. Karel je lepo napisal, kako z metlicami. Na začetku sem imela velika vprašanja, kako mešati. Vem, da sem mešala tudi kar z navadno kuhalnico, tudi gre, garantirano. Danes delam v multipraktiku s srednjimi metlicami za umešano testo, ki so bolj redke od tistih za stepanje smetane in bolj goste od tistih za kvašeno testo, hehe.
In zajemati z malo žličko. Prvič sem z navadno jušno žlico, pa so končale v smeteh, saj so bile v sredi surove. Rum ali žganje je obvezno, tako menda manj pijejo olje. V kozici raje manj mišk, da se vse hitro obrača, pa raje več rund. Prvič sem tudi dol padla, ko sem videla, da se miške dejansko same obrnejo, ko so pečene z ene strani. Gotovo je posredi fizika in različna teža pečenega in surovega testa, vendar tako fascinantno je gledati, kot da so mali programirani robotki :-))
Dobro peko in lp, Mimi
Kvasene miske
30 dag moke, 15 g kvasa, sol, 3 dag sladkorja, 3 rumenjaki, 6 dag masla, 11/2 dl mleka, 3 dag rozin namocenih v malo ruma, malo limonine lupine
Zamesimo testo, ki naj vzhaja. Nato ga zajemamo s pomasceno zlico in zlatorumeno ocvremo. Odcedimo na papirnatih brisacah in potresemo s sladkorjem v prahu.
Pozdravcek, Majuska
Forum je zaprt za komentiranje.