Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj za božično večerjo

kaj za božično večerjo

Pozdravljene, potrebujem vašo pomoč. Pravkar sem si ogledovala forum in poskušala dobiti idejo za božično včererjo, pa mi nekako ne uspe. Prosim, če mi daste nekaj predlogov, kaj prirpaviti za božično večerjo. Zagotovo bom naedila polnjen krompir, na maslu prepražila nekaj zelenjave, zmanjka pa mi ideje za meso. Mož ima zelo rad meso, moj oče tudi midve z mamo pa bolj tako. Za sladico pa bom pripravila že jutri na forumu tako “opevane ledene skutine kocke, še vedno so hit.
Hvala in LP

Goveji zvitki polnjeni s pršutom in sirom. Ful dobro, mogoče malo več dela. Najbolj hitra varianta svinjska pečenka. Lahko jo še malo polepšaš, da daš na sredino trdo kuhana jajca.

Mi imamo vsako leto enako večerjo: juha, filan piščanec, domača francoska solata, orehova potica in razni piškoti.

lp

fufa

Kako se pripravijo goveji zvitki. Zrezke napolniš s pršutom in sirom, nato jih spaniraš ali spečeš v pečici? Lahko je tudi svinina ali puranje meso?

Kaj pa tale stvar, nisem še delala, a bo sigurno še letos na sporedu. Enostavno in okusno, tako pišejo.

Piščančji žur sem jaz prvič pripravila za lansko božično večerjo in mislim, da se nam letos zopet obeta, ker je super okusen in preprost za pripravo, kar pa šteje v tem natrpanem utniku. Poleg sem pripravila sirove štruklje za začetek pa juho v kruhovi skorji.

Pri nas bo puranja pečenka, polnjena z blitvo in mozzarello, nekaj majhnih dunajskih zrezkov, obilo zelenjave, pečen pire krompir, dve vrsti solate, za sladico pa lešnikova rulada. Za tiste, ki ne jedo mesa, bom pripravila ohrovtove zvitke s paradižnikovo omako. Pa potica in drobno pecivo tudi ne bodo manjkali na praznični mizi. Za predjed bom pripravila kremno zelenjavno juho posuto s parmezanom in zapečeno v pečici.

lp

Julija

Je katera poskusila to “torto” ? Okusno in tudi reže se lepo.

TORTA IZ PIŠČANČJIH PRSI

5-6 pišč.prsi-meso brez kosti in kože, narezanih na pribl. do1cm debele zrezke
2 kisli smetani
½ kg sira (gauda, trapist…da se lepo nariba)
4 – 5 jajc

moka, maslo,sol , poper, začimbe

zrezke posoliti, popoprati, začiniti (majaron, curry…) pustiti par ur ali čez noč.

Kislo smetano, 1 – 2 jajci in zvrhano žlico moke, malo soli in popra dobro razmešati

Jena ali lončeno posodo dobro namazati z maslom

-Zrezke (odcediti, če je potrebno,navadno ni trba)
-povaljati v moki,
-jajcu
-naribanem siru

in jih nalagati enega poleg drugega, potem drugo, tretjo plast, da se lepo prekrivajo
preliti s mešanico kisle smetane, jajc in moke

posodo dati v hladno pečico, nastaviti na ne premočno temperaturo za pribl. 1 uro, da lepo zarumeni,
ko vzameš iz pečice, naj obvezno počiva pribl. 10 – 15 minut, tudi več, da meso miruje in se sir »skrči«, potem se lepo razreže na rezine.

(Lažje je na namazan pekač naribat sir, zrezke pomokane in potunkane v stepena jajca, polagat direktno v pekač in sproti čez naribat sir, pa spet drugo plast… mnogo manj packarije, efekt isti.)

Uau, Bina! To sem jaz jedla pred cca 25 leti v gostišču Oddih pri Novi gorici. Najlepša hvala za recept, vsa ta leta sem ga iskala. To bo pri nas 2. januarja, ko ta mlada prideta z žurke. Kakšen krompir pa paše zraven? LP

Rakica, ena zadovoljna duša in namen recepta je dosežen! Ja, krompir…kaj vem , v bistvu vsak-vsaj meni. Pa še kakšna zelenjavna priloga ali druga omaka. Te zadeve rata kar veliko, in če ostane za drug dan je tudi dobro. lp

Ti si ne moreš mislit, kako sem vesela, da sem tako po dooolgih letih prišla do tega recepta. Tisti kuhar, ki je bil v gostišču, je pa žal, umrl kmalu po našem oblizovanju. Za prilogo bom naredila krompirjeve krokete in endivijo z fižolom. To bo presenečenje za ta mlade. Želim ti leeeeep vikend!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close