Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj s kuhanim rižem?

kaj s kuhanim rižem?

Skuhala sem preveč riža. (v slani vodi, brez začimb) Škoda mi ga je bilo vreči stran, postavila sem ga v hladilnik. Zdaj pa ga gledam in ne vem, kaj bi z njim. Kakšna ideja?

Rižota ali pa ga uporabi za polnjene paprike.

Lahko hladna solata z zelenjavo ali pa s tuno. Mogoče riževi ocvrtki?

LP

Jaz ga ponavadi načtno skuham preveč in ga porabim za solato, ki jo imam naslednji dan za malico v službi. Dodatki seveda po želji. Kar najdeš v hladilniku – možnosti je nešteto.

Rižev narastek (lahko sladek, če riž ni res hudo slan, lahko slanega z brokolijem…).

Prijeten večer!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hojla!

Lahko pa narediš pečen riž po kitajsko, in za to jed mora biti riž en dan prej skuhan in hranjen v hladilniku, torej ga lahko idealno porabiš…..LP

Nikoli nimam problema, kako uporabiti. Vse zgoraj našteto je dobro.

No ja, nazadnje ga daš lahko tudi v juho ali zelenjavno, še zlasti porovo.

Lep dan Babi

Hvala za ideje! Ne bo priščo prav samo zdaj, ampak še kdak drugič, ker se mi to, da skuham preveč, kar rado dogaja 🙂

Očitno sem tudi jaz imela včeraj velike oči, pa sem preveč skuhala riža. Bo kar s tuno riomare in zelenjavo “potegnil”. Lepo popoldne.

Vladka, kako pa narediš riž z brokolijem? Pri nas imamo zelo radi brokoli, pa bi rada malo razširila izbor “brokolijevih jedi”:-)

Lp,
Katarina

poleg nastetega…..dodamo kuzki v hrano…prevec ne-zaradi prebave. petra

Tule so recepti od Babi…

“Narastek z rizem

20 dag riza,1l tekocine(pol vode,pol mleka in malo konjaka0,10 dag masla,4 rumenjaki,sneg iz bejakov,parmezan,mascoba in drobtine za model
Zelenjava
Meni je zelo vsec z na panceti in cebuli dusen por,brokoli,jurcki.
Lahko mesano ali samo ena vrsta povrtnine.

V osoljenem mleku z dodatki skuhamo riz.Spet umesamo maslo,mu dodamo rumenjake in se malo mesamo,potem riz,kuhano ali duseno zelenjavo(dusena na olivnem olju je okusnejsa ),zacimbe,parmezan in sneg.”

Jaz riž skuham, dodam maslo, premešam in ohladim. Nato vmešam rumenjake, parmezan in narahlo še sneg beljakov. Brokoli pa razrežem in skuham v malo slane vode ter nato dodam rižu. Vse skupaj prestresem v namaščen pekač, posujem še s parmezanom, dodam nekaj koščkov masla in pečem pri 190°C cca. 30 min.

Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

V kitajski restavraciji sem enkrat jedla pražen riž z jajci in repki kozic. Bil je odličen.

LP, Astra.

hm… pražen riž z jajci in repki kozic… sliši se dobro! ima kdo recept?

Jaz pa kar argo kocko zakuham in dam notri riž. Tako na hitro je to čisto dobra juhica.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close