Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Torta brez peke

Torta brez peke

Bliža se rojstnodnevna zabava, jaz pa v svoji kuhinji še nimam priključene pečice. Torej, se bi dala ustvarit kakšna super torta, kjer ne bi potrebovala pečice?! Prosim za recepte.

Hvala!

B.

Še najbolj enostavno je, da kupiš oblate. Krema pa pač po želji.

Kupljeni oblati mi niso prevec vsec, ker su ali presuhi ali presladki.:(

Kaj pa tiramisu?

Ali pa jogurtova strnjenka na bebi piškotih?

LP

Lahko uporabiš albert kekse namesto biskvita.

Kaj pa “tiramisu torta”? 🙂 po mojem bi bila zelo ok…

LP

Zala, lahko prosim za recept?

Tukaj najdeš recept za tortno dno brez peke (in tudi krema je odlična).

Stasa bos ti to naredila? Al bos par dni prej pekla…si se ze odlocila?

Namesto testa vzemi Leibnitz kekse. Razdrobi, dodaj malo stopljenega masla in žličko rjavega sladkorja. Dobro premešaj.
Lahko dodaš tudi kakav v prahu, malo cimeta, ingverja; skratka po želji.

Ne vem še. Eno je gotovo – čokoladna torta bo Saherca (narejena bo v petek), za drugo pa še ne vem … najraje bi kar še eno čokoladno, vendar malo drugačno … moram malo pobrskat po receptih 🙂

Belica,

saj recept za tiramisu torto je enak kot pač za tiramisu, le da ga narediš v tortnem modelu, torej namočene baby piškote in kremo iz smetane, mascarponeja/skute ali karkoli boš že uporabila, nalagaš v tortni model po plasteh.
Če pa res nimeš recepta za tiramisu, vpiši tukaj v iskalnik “tiramisu” in boš dobila veliko različnih receptov, in sigurno boš našla kakšnega, ki ti bo odgovarjal. Sama delam včasih tudi tiramisu s sadjem, najraje z odtaljenimi višnjami ali ananasom – koščke enostano potrosiš po kremi, nato spet piškoti, krema, sadje……..

….ena takšna ideja je tudi tukaj, kjer sem tudi sama napisala spodaj en recept , uporabi pač baby piškote.

Veliko receptov za klasičen tiramisu imaš tudi tukaj:

Kot sem že rekla, nalagaj vse po vrsti kar v tortni model in obvezno daj za nekja ur v hladlnik, preden postrežeš.

Lahko pa narediš tortno podlago brez pečenja, kot ti je svetovala Staša, in čez daš skutino-smetanovo kremo z dodatkom želatine, not lahko zamešaš tudi odtaljeno sadje(višnje in maline so najboljše, jaz uporabim oboje od Ete – dobiš v 450g vrečkah).

Upam da bo uspelo, karkoli boš že izbrala 😉

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close