čokoladna torta
Biskvit
6 jajc
12 dag sladkorja
12 dag moke
Iz beljakov stepemo trd sneg in mu dodamo sladkor.postopoma dodajamo rumenjake in še vedno stepamo.Na koncu dodamo moko in narahlo premešamo.
Krema:
10 dag čokolade
1/2 l sladke smetane
Čokolado nalomiš ali pa streseš v sladko smetano in mešaš dokler ne zavre.Potem pustiš da se ohladi(jaz pustim čez noč v hladilniku) in potem zmiksaš.
Preliv:
2 veliki žlici marelične marmelade
10 dag čokolade
1/2 dcl sladke smetane.
Čokolado stopiš v smetani in poliješ po torti,ki jo prej namažeš z vročo marmelado
LP,Ana
Recept od Ane je točno to, kar iščeš.
Jaz bi rekla nekaj le o čokoladi v kremi. Na 1/2 l smetane je 10 dag čokolade, kar pomeni, da bo krema mehkejša in bolj smetanasta. Kolikor sem brala, večina z mano vred daje na 1/2 l smetane 20 dag čokolade, tako pride bolj čokoladna in bolj kompaktna krema.
Mimogrede: tale pariška krema se dela tudi v razmerju 1:1, tj. na 1/2 l smetane 1/2 kg čokolade, vendar to je zelo močno, primerno bolj za kakšne praline.
Glede kompaktnosti kreme se torej odloči sama.
Praviš sočen bisvkit. Že v zgornje testo lahko dodaš 6 žlic olja, bo že zaradi tega bolj sočen, kompakten, veliko receptov je tako sestavljenih. Ne glede na to biskvit z nečim poškropi, namoči, npr. sladkano mleko, sladkana voda, sok. Mene vedno znova čudi, koliko takšen bisvit popije, včasih na torto zlijem cela 2 dl, kolikor pripravim, pa ni preveč. Po želji lahko dodaš kakav v prahu, pa bo biskvit temen.
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.