kokosove kroglice
Nekje na forumih sem pobrala tole, so kokosove kroglice in je mleko v prahu…
LP Mimi
—–
Rafaello kroglice (kokosova masa, lešnik, povaljano v kokosovi moki)
2 dl vode
40 dag sladkorja
1 vanilin sladkor
25 dag margarine
40 dag mleka v prahu
30 dag kokosove moke
15 dag celih lešnikov
Vodo in sladkor zavremo do pene, dodamo margarino. Ko se le-ta stopi, dodamo mleko v prahu in mešamo. Umaknemo z ognja. Dodamo vanilin in 20 dag kokosa ter neprestano mešamo. Zmes ohladimo v zmrzovalniku (2 uri). Lešnike pečemo 10 minut v pečici na 200°C. Oblikujemo kroglice in vanje vstavimo lešnike. Povaljamo v kokosu.
Varianta manjše količine: 10 dag mleka v prahu, 15 dag margarine, 8 dag kokosove moke, 3-4 žlice mleka, 1 vanilin sladkor in 10 dag sladkorja v prahu.
Izkušnja Brina: po njenem receptu je celo 50 dag mleka v prahu, vendar lezejo narazen, ko jih oblikuje in postavi na mizo, zato je dodala še kokosove moke; po nekaj urah v hladilniku ok.
Mnenje: Prevladuje okus mleka v prahu; nekaterim ta okus zelo odgovarja, drugim pa sploh ni všeč.
Mogoče bi pa poskusila po tem receptu, meni se zdijo mnogo boljše kot te z mlekom v prahu:
Avtor: Vladka
Datum: 24-11-03 17:28
Tole je en enostaven recept za Rafaello kroglice, ki meni vedno uspe.
250 ml sladke smetane
10 dag medu
2 vrečki vanili sladkorja
20 dag kokosove moke
16 dag mletega sladkorja
rum po okusu
———————————
Smetano zavremo z medom in vanili sladkorjem. Dodamo 16 dag kokosove moke (ostalo je za kroglice povaljati) ter ob stalnem mešanju kuhamo 5 minut.
Odstavimo, dodamo rum (jaz sem ga izpustila) in ohladimo. Najbolje, da postavimo za 1/2 ure v zamrzovalnik (jaz sem skuhala zjutraj in imela celo dopoldne v hladilniku).
Dodamo sladkor in, če masa ni dovolj gosta, še malo kokosove moke (jaz je nisem dodajala).
Oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v kokosovi moki.
Kroglice hranimo v hladilniku.
Dober tek!
Forum je zaprt za komentiranje.