Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Nujno-želatina

Nujno-želatina

Kdaj se strdi?Moja je kr tekoča.Ali se bo zgostila ko bo hladnejša?Ali sem dala premalo želatine 2 dcl vina + 5 lističev želatine?

LP

Prvo namočiš liste v malo vode jih ožameš in stopiš v vroči kopeli,ko je stopljena jo zmešaš s pari žlicami tiste tekočine kjer jo boš uporabila .Daš jo za nekaj časa na hladno da se strdi
Upam da sem ti pomagala
lp geri

Živjo!
Želatina se strdi šele po 4 urah na hladnem! Msilim, da si dala preveč želatine, ker 6 lističev želatine zadostuje za 0,5 litra tekočine (vode, vina, soka,…..).
Z lsitiči se ravna tako, da se jih najprej za 10 minut namoči v mrzlo vodo, tako da so vsi deli lističe pokriti…potem jih vzameš ven in malo iztisneš vodo, ter jih daš v ponvico na blago vročino (ali pa stopiš v ponvici nad drugo posodo, v kateri vre voda – vodna kopel), in mešaš da se želatina popolnoma razpusti oz. utekočini. Nato jo malo ohladiš (recimo 5 minut) in uporabiš dalje – zamešaš jo v tekočino, kreme s smetano ali skuto itd. Vendar pazi: če boš želtaino dajala v hladno tekočino ali kremo, potem moraš utekočinjeni želatini, ki je še v ponvici, najprej dodati npr. 5 žlic te hladne tekočine ali kreme, dobro razmešati in šele nato jo lahko vliješ k preostali kremi/tekočini. Nikoli pa ne smeš vlivati segrete in utekočinjene tekočine direkt v haldno kremo/tekočino, ker se ti bodod drugače naredile neke vrste želatinaste kepice, in tudi krema/tekočina ne bo želirala oz. ne bo se strdila.
Upam da ti je to kaj pomagalo 🙂 Sama sem že dosti delal z želatino in me je na začetku res kar malo zafrkavala, zdaj pa kreme in vse ostalo, kjer moram uporabit želatino, že prav obvladam 🙂
Se opravičujem za tipkarske napake, če jih je kaj, ker sem zelo hitela.

LP, zala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close