kumare na zos
NAŠLA!!!!! Jupi!!!!!!!
Hvala! Kresnica, po tvojih napotkih sem našla recept, samo da ga ni pisal Jože, ampak Karel. Ni važno, grem h kumaram! 🙂
Zana.n, hvala ti za napisan postopek! Danes bom delala na Karlov način (svetlo prežganje), ker sem tako jedla včasih, naslednjič poskusim pa tvojo varianto!
Alena, za kropirjev zos pa prvič slišim. Nam boš zaupala, kako se naredi in s čim se je?
Priprava krompirjevega zosa je naslednja: Krompir olupim, narežem na kocke in dam kuhati v osoljeno vodo. Posebej naredim prežganje. Ko je krompir kuhan, ga zmečkam, kot za pire (vode ne smeš odlivati, ne sme pa je biti preveč) dodam mleto papriko, malo paradižnikove omake, malo vegete (ni pa potrebno, če je ne uporabljaš) in prežganje in premešam, da se zgosti. V tak zos lahko potem naribaš tudi kumare, ni pa nujno. Zraven postrežem z domačimi trganci, lahko z zabeljenii široki rezanci, zabeljenim stročjim fižolom, hrenovkami, kuhano govedino……. Mi imamo najraje domače trgance.
Ta jed je že od mojega otroštva (uh, kako daleč) na jedilniku vsaj enkrat v štirinajstih dneh, navadno v ponedeljkih, ko lahko zraven postrežem kuhano govedino iz juhe (mož ima rajši meso kot testenine).
Lep pozdrav.
Forum je zaprt za komentiranje.