Najdi forum

Kremšnite

Prosim za recept (preverjen, še s kakšnim dodanim praktičnim nasvetom) za pripravo kremšnit. Iskala sem po bazi receptov, pa ni bilo uspeha. Že vnaprej hvala!

Hojla!

1 1/2 l mleka
1 gustin
15 dag sladkorja
1 vanili sladkor
9 rumenjakov
sneg 7 beljakov
1 listnato testo -zmrznjeno

V veliko posodo vljiv mleko, dodaj rumenjake, sladkor, valini sladkor in gustin. Postavi na plin in med kuhanjem ves čas mešaj z mikserjem. Med kuhanjem zelo naraste potem pa se usede. Kuhano je takrat, ko začne delati plub, plub… V vročo maso zamešaj sneg sedmih beljakov, najbolje z ročno metlico. To potem vlij v pekač na testo.

Ko se krema ohladi stepi 1/2 l smetane in jo namaži na kremo ter pokrij z drugo plastjo testa. Povrhu posladkaj.

Testo kupi zmrznjeno, ki se dobi v dveh ploščah. Uporabi samo eno ploščo.
Prerežeš jo na polovico in razvaljaš v velikosti narobe ornjenega pekača.
Preden jo daš v pečico jo na gosto napikaj z vilicami. Testo moraš dati vedno na ohlajen pekač brez kakršnega koli mazanja.

Po tem receptu delam kremšnite najmanj 2x na mesec in so zelo okusne.

Če te še kaj zanima kar vprašaj!

Lep pozdrav Mihaela

Mihaela,

v kako velik pekač pa daš maso ?
hvala sg

Hojla!

Točne mere sedajle ne vem, lahko pa ti jih napišem popoldan. Drugače pa je malo večji kot za potico iz 60 dag moke.

Lep pozdrav Mihaela

Recept od moje tete, ki ji vedno ful dobre uspejo…

Kremne rezine

Sestavine:
Beljakov sneg
10 dag beljakov
Rumenjakova krema
10 rumenjakov
30 dag sladkorne moke
2 zavitka vanilin sladkor
Želatina
1.8 dl hladne vode
2 vrečki želatine

Postopek:
Beljake stepemo v trd sneg.

Nad soparo dobro penasto zmešamo rumenjakovo kremo.

Želatino zmešamo skupaj s hladno vodo in pustimo 15 minut, da nabrekne.

Po 15 minutah damo želatino v posodo z nekaj vroče vode, nato držimo 3 cm nad soparo, da se želatina lepo raztopi, zatem želatino ulijemo v rumenjake, dobro premešamo in hitro dodamo se sneg. Vse to se enkrat premešamo in vlijemo na pekač obložen s prvim delom že preje pečenega listnatega testa.

Ko se krema strdi, stepemo 1 l sladke stepene smetane ter premažemo. Na vrh pa damo se drugi del pečenega listnatega testa.

Prej pečeno testo zrežemo na poljubno velike kocke. Posujemo s sladkorno moko.

Opombe:
Listnato testo pečemo na narobe obrnjenem pekaču in ga preluknjamo z vilico.

No, pa še moj recept za Blejske kremne rezie, ki naj bi bile original 🙂 Ker sem to že napisala, bom napisala link:

Aja: kremšnite po tem receptu so BOŽANSKE KOT BLEJSKE!

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close