Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Tune in kvaliteta

Tune in kvaliteta

Zadnjič smo imeli tukaj debato o tunah – se spomnite? Razočaranje pri tuni Calvo? No, v zadnji številki revije VIP je objavljen test tuninih konzerv. Namig: Calvo je dobil najslabšo oceno, tudi Rio mare ni ravno super ocenjen. Za razliko od Delmarisove tune. In še ene druge, katere imena se ne spomnim zdajle.

Moj zaključek je bil: bolj kot je tuna reklamirana slabša je ;-).

Najraje kupim Delamarisove tune, so pa tudi cenovno (Špar) najcenejše.

lp

Hojla!

Meni ni Kalvo posebej všeč. Mi je pa dobro tisto, ki ima zraven zelenjavo v okrogli konzervi ne vem kako se reče (je na obisku gospa Rozika).
Moje mnenje je tudi takšno kot tvoje sonce rumeno, kar se preveč reklamira ni nujno najboljše.

Lep sončen dan Mihaela

Se nisem kupila Calvo, ne boste verjele:) Tako niti ne vem, kaksna je.

Sem pa rada kupovala v Italiji Nostromo. Nasa Delamaris je prav fina. Lp

Probala sem Calvo in nisem bila čisto nič zadovoljna. Še najrajši imam Safcol – ne vem, če je pravilno napisano.

Jaz sem Calvo enkrat poskusila. No ja, je kar je, a vseeno ostajam pri Rio mare. Mogoče so Delamarisove res boljše, a so samo v eni velikosti embalaže. Rio mare pa ima različčne, ki jih po potrebi izbiramo. Včasih tudi to odloča o nakupu.

Meni je pa Eva všeč. Se kr spomnim onih risanih reklam izpred dvajsetih let 🙂

Všeč mi je pa predvsem zato, ker so bolj celi fileti in ne zmleti, kot skoraj pri vseh ostalih, ko imaš občutek, da si žaganje stresel iz konzerve. To mi celo pretehta občutek, da pa je tuna sama mogoče malo slabše kvalitete.

Jaz ostajam kar pri Rio Mare 🙂 Priznam, da Delamarisa in ostalih še nisem probala, me je pa Calvo popolnoma razočarala.

jaz Calva še nisem probala in ga tudi ne bom. Tudi jaz ostajam pri Rio mare.

Lp, Maja

Včeraj sem odprla eno Calvo in eno Delamarisovo konzervo tune, obe poskusila. Rezultat Calvo je brez okusa, Delamaris ima okus ribe tune.

Včeraj sem pozabila dodati še to, da je enako dobro oceno (torej boljšo celo kot Rio Mare) dobila tuna Spar. Torej tudi vse kar prodajajo pod trgovinsko blagovno znamko ni vedno “zanič”.

Moram ob priliki probati Delamarisovo, mene je tudi Rio Mare že razočaral. V konzervi je bilo več zelo svetlega mesa, ki ni bilo že na pogled preveč všečno, da o okusu ne govorimo.

Hoj Sonce!

Hvala za informacijo… To bo mož vesel,po nakupih po novem hodi on in Spar tuna je ponavadi v našem hladilniku oz.njegovem vozičku.Tudi nam je najbolj všeč,sicer jo jemo ponavadi v namazu,pizzi ali polivki za makarone.

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Tudi jaz navijam za Delamaris.

Do sedaj sem probala Calvo in Rio mare….( Calvo popolnoma zanič zame)….moram pa priznat, da ste me navdušile, da bom poskusila Sparove in Delamarisove:-)
LP

Se ne strinjam! Calvo je najboljša tuna v Španiji, Rio mare pa v Italiji, vsaka debata je odvečna.

En se je pritožu 2 mesca nazaj, da se je zastrupu s Calvo-tom, ki ga je kupil v Leclercu, nakar so ugotovili, da v Leclercu sploh nimajo Calvo-ta. No zdaj ga majo, ker so ga teden nazaj začeli prodajati, takrat pa ni bilo.

Calvo je najboljši!!

meni Calvo tudi ni všeč. še najboljša mi je Šparova.

Seveda če si vzela z manj soli, po kakšni možnosti pa še v naravnem soku. Meni je Calvo najbolj všeč, ni kisu kot rio mare, manj soli…

Hvalabogu, da imamo na voljo različne izdelke, tako lahko vsak izbere zase…
LP Mimi

Ne, nisem vzela z manj soli, tudi nikoli ne kupujem rib v naravnem soku, zmeraj v olivnem olju. Poskusi dva različna proizvajalca, pa boš vedela, o čem je debata.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close