“Nagačen” piščanec..
Včeraj sem malo mimo udarila s tistimi sv. zrezki!!) Danes pa imam RES piščanca !!) Nadev smo ponavadi delali iz starega kruha,začimb, česna,čebule,jajc…. Tokrat bi ga pa nadevala s čim drugim!? Recimo z rižem, zelenjavo….!??
Danes sem malo bolj “napadalna”, ker sem nekako na “svojem”…! )
Saj boste pomagale!? Na iskanju sem našla v glavnem nadev,ki ga že poznam….Maja
Tu ti ne bom v pomoc.
Poznam nadev, ki ga poznas tudi ti.
Sem pa zelo navdusena s piscancem, ki mu natlacim veeeeliko strokov cesna ( vsaj 5 glavic), kaksno zacimbo in nic drugega. Slisi se mogoce cudno…toda je tako dobro. Piscanca dobro znotraj in zunaj zacinim s soljo, limoninim sokom in poprom; ce ga znotraj premazes se z malo konjaka….
Ko piscanca prerezes, je vonj omamen in cesen njami. Pri nas ne ostane niti eden.Naucili so me v Franciji.tam jih dajo najmanj 10.
Ker sva samo dva, pride cel piscanec malokdaj na vrsto. Ampak se vseeno znajdem, tudi pod kozo bedrc ali prsi natlacim cesen. Lp
S ajdovo kašo, skuhaš zraven v ohlajeno dodaš vse tako kot za kruhovo filo (pečeno slanino, malo pražene čebule, malo česna, sol, poper, majeron, rdečo papriko, 2-4 jajca.) potem to maso nafilaš piščanca, s žlico greš med mesom in kožo………….previdno počasi potem pa polniš s kašo, ko končas dodaš v sredino piščanca, če ti ostane daš zadnjih 30 minut pred koncem zraven piščanca pečt……….enako delaš s raco…
danes sem prisla domov ze malo po 13h. imeli bomo “nagacenega” piscanca- kot pravi maja:) se ze vrti!! naredila sem tudi kar “klasicen” nadev….mi je pa ta cesnov in ajdov prav mm… kdaj drugic bom sigurno naredila. pa tisto se malo s konjakom…pa se malo ga premazes z mesanico ol.olja ,zacimb… vcasih na koncu dodam se malo medu… lp petra
Forum je zaprt za komentiranje.