Najdi forum

OMAKA

Kako narediti dobro omako za k pečenemu mesu. Ko pečem pečenko se mi izcedi tako malo soka, da težko naredim toliko omake, da bi zadostila potrebam. Ko pečem meso na malo olja v ponvi, pa tako rekoč ni osnove za omako. Kako se ve znajdete v taki situacijo in kako jo rešite?

Hvala za odgovorre.

Fortuna

Omake, ki bi se izcedila iz mesa tudi pri meni skoraj ni. Ko delam pečenko ji dodam čebulo. Pečenko podlivam in s tem tudi čebulo, da se lepo naredi -poduši. Nikakor se ne sme nič zažgati. Proti koncu to čebulo, maščobo in sok iz pečenke prelijem drugam, zmiksam s paličnim, po potrebi dolijem vodo, dodam tudi kako kocko omake za pečenko (če res rabim veliko omake) in še malo pokuham. Eventualno zgostim, a to ponavadi ni potrebno, razen če je preslano. Tako imam cca 2 – 3 dcl omake.
Pečenim zrezkom pa ne delam omake. Kvečjemu zrezek na kocu vzamem ven in na hitro podlijem malo vode. Če delam zrezke v omaki pa jim dam veliko česna, iz katerega na koncu nastane enkratna omaka.

Tako kot je napisala jzst. Med pečenjem lahko dodate tudi malo korenčka,
zelene in na koncu ne pozabite omaki dodati malo masla. Vse pomiksajte
in dobili boste odlično omako.
Seveda je vse stvar okusa.

Veliko zelenjave ( korenicje, por, cebula, cel strok cesna…)
Zalivanje ( po malem)s toplo vodo ali juho, najprej malo vina, da izpari
in vsi zgornji nasveti. Na koncu lahko dodas tudi malce smetane, ce jo uporabljas. Omake vedno dovolj…tudi pri zrezkih. Lp

Meso pecem v pokriti jenski posodi z dodatkom cebule, cesna in zacimb, cetrt ure pred koncem odkrijem, odlijem sok, ki se je nabral, in odkrito pecem do konca. Sok lahko uporabis za omako kar tako, lahko ga pa precedis in dodas malo smetane ali z vodo razmesanega skroba. Jaz ga navadno zmrznem in dodajam rizotam ali enoloncnicam.

Meso se na ta nacin mnogo manj izsusi, pecica pa ostane dalj casa cista.

pozdravcek,

proxima

Pozabila napisati.
Za omako pri pecenki po vseh pravilih pa tako:

Odvzames meso, zelenjavo spasiras, malce poprasis, dolijes tekocino in povres. Ponudis v posebni posodici ali prelijes po rezinah mesa. Lp

Tako tudi jaz delam, dolivam toplo vodo zraven mesa, ne po mesu; kakšne pol ure pred koncem pečenja pa dodam zraven pečenke košček belega kruha in ko se ta razpusti, nastane dobra omaka. Seveda pa k svinjski pečenki zmeraj dodam malo rožmarina, meso pa podrgnem s česnom, preden ga osolim.
LP

omaka mi “nastane” iz mesnega soka, prilijem malo vina, malo vode, dodam par celih salotk, strok ali dva cesna,se malo zacimb. s tem polivam pecenko. proti koncu naredim masleno kroglico,ki jo povaljam v moki /naj se prime kar precej moke/ in jo dam v “omako”. ko se to razpusti,malo potresem in zopet malo polijem. vcasih na konu dodam se malo smetane. ponavadi imam omake cisto dovolj. lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close