Najdi forum

regrat

ste ga letos ze jedli!? mi ze 2x!!! vceraj,ko sem se ga prvic “nabasala”,sem rekla- regrat ni samo za telo, je tudi za duso!! sem pac regratoman !! petra

p.s. sem ravno iz sprehoda- ne vem,kje v ljubljani /na obrobju/ bi se ga dalo nabirati!? polito je vse z gnojnico…..!! petra

Jaz sem ga prejšni teden. Enkrat s fižolo in dvakrat s krompirjem. Jaz ga imam tud ful rada.

Lp, Maja

Še ena Maja,ki obožuje regrat!!! Jedla sem ga že 3x !! Vodim??? 🙂 Maja

Kako ga pa čistite? Jaz najprej celega operem pod tekočo vodo, potem mu odrežem betke, potem ga sperem pri pecljih, nato pa še enkrat v stoječi vodi. Za dva še gre, kaj več si pa ne predstavljam…

Hej! Jedla, jedla -tudi pozimi. Na obali, se mi zdi, kar na naprej poganja.

Cistmi ga najraje kar na terenu, ko ga izvrtam; moz se vedno jezi, da se toliko casa zamudim. Potem doma samo operem. Pri letosnji susi je bilo nabiranje prijetno opravilo.

Najraje ga imam s popeceno domaco slanino, vanjo vlijem kis in polijem po regratu s krompirjem. Tudi kuhan je dober. Lp

mmmmm…regrat z jajci…samo okno more bit ponoč odprto, hehe:))

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Regrat z jajco, s krompirjem…Letos, ga še nisem jedla. Rada bi ga skuhala v kakšni zelenjavni juhi ali kaj podobnega. Ima mogoče katera kakšno idejo kje ga lahko uporabim.

Jaz sem ga jedla že 4x :)))

Lp, Maja

tudi jaz ga cistim kar sproti,ko ga nabiram. potem je manj dela doma. najraje ga imam s popeceno slanino,cesnom,krompirjem….mmm..pa tudi z jajci.pravzaprav kakorkoli. vcasih ga naredim s kus kusom. lp petra

Jaz ga čistim potem. Prvič ga operem v topli vodi, potem pa v mrzli. Najraje pa ga imam s krompirjem, s tem, da dam zraven vroč krompir. Potem regrat ni tako trd,

Lp, Maja

Zdravo!
Verjetno vodim jaz. Jedli smo ga tudi pozimi, takoj, ko se je v vinogradih stopil sneg. Najboljši je tisti, ki samo malo kuka iz kakšne krtine ali zorane njive. Notri je ves rumen. Potem pa prepražena slanina, domač kis, jajček.. In ne rabiš čisto nič drugega. Mnjami..
Lp

Hej, avokado!
Ga skuham na malo vode ali usoparim in zabelim z olivnim oljem, kisom in nasekljanim cesnom. Tako naredim tistega, ki je malo trsi.

Naredila sem ze tudi tako, da sem ga malce na maslu ali olju zdusila in na njem ocvrla jajcek. Seveda je malce grenko, a kljub temu dobro.

” Frtalja” primorska zeliscna jajcna jed ( malo gostejsa kot palacinkino testo) na panceti z narezanim regratom je tudi njami. No, meni je vsec, ker grenkoba malce ubije okus jajcka:)
Lep pozdrav

Babi hvala. Bom naredila tega z olivnim oljem in česnom, zraven pa bom naredila polpete. Še prej pa ga moram nabrat.

Hojla!

Ste mi pa res naredile lušte, sploh pa sedajle, ko v službi “otepam suho makovko”. Bo treba stopit v akcijo in si privoščiti zelene vitamine.

Lep sončen dan vsem

Mihaela

ja tudi pri nas smo ga jedli ze zelo zeeellllooo veliko…. pa 8 kg sem ga nabrala in prodala v gostilno, kjer ga od mene jemljejo ze 2 leti….

meni pa je najboljsi z:

-ocvirki in med njih na koscke narezan suh mesek-prekajen…to vse skupi das v ponvico in malce poprazis, potem zalijes z malo kisa in vode, se malo pokuhas malce pocakas da ne zlijes gor kropa in nato polijes po regradu, na katerega smo ze prej dali malo olja, jajcka in malo krompircka….

– lahko pa isto naredimo samo z zaseko- oz. zasko, ni pa potrebno dati koscke meska……..

pa je to super super njami, no nam je vsec upam da bo tudi vam – poskusite..

lp

natasa

Avokado; v tega kuhanega in zabeljenega z oljem in kisom, lahko dodas se trdo kuhan jajcek- njami. Lp

Jaz ga že skoraj celo zimo nabiram, pa se ga ne naveličamo. Sploh pa sedaj, ko je tako na hitro pognal in ima velike in mehke liste- lahko je kar samostojen obrok, kar se mene in mojega dragega tiče. Enkrat z jajci, drugič s panceto, tretjič s krompirjem……
Njami!

To pa ziher, ker jih imam kar nekaj kuhanih in pobarvanih na zalogi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close