Krofi
V severinu se testo naredi prav fino, ne vidim razloga zakaj se v clartronicu ne bi.
O receptih pa boš prebral več tukaj:
V tistem linku ki sem ga dala je recept od Tajne – tega sem preizkusila v kruhomatu, vendar mislim da lahko katerikoli recept vzameš – edino na količine moraš biti pozoren, moj severin ne mara več kot 600 g moke.
Pozdravljeno sonce rumeno kot krofi!!!
Recept od Tajne se mi zdi uredu bom poskusil ampak o marmeladi niti sledu??
Še vedno sem v dvomih kako naj uporabim kruhomat?? a naj dam vse sestavine hkratu noter? ali se nebo vse prijelo po stenah kako bom pa ven spravil testo? A lahko dam suh kvas?
Tista ideja od Tajne da uporablja fritezo za cvrtje je pa enkratna.
lp:Tony
Ej Tonček.
V kruhomat daš sestavine kot za navaden kruh – po takšnem zaporedju namreč. Tekočine najprej, moko in kvas na koncu. Jaz sem dala svež kvas. Tajnin recept sem prepolovila – ker v severina ne morem dati toliko moke.
Daš na program, ki je za vzhajanje (samo gnete in vzhaja). Niti ga nisem pustila do konca delati – ko je bilo testo do vrha posode sem ga vzela ven. Kako? Z roko ;-)). Ja, malo boš pa testo že moral tudi ročno obdelati ;-)).
Po stenah se seveda prime, ampak verjami da je prav lepo kompaktno, še rok ti ne bo treba umiti (če se boš držal recepta).
Krofe se z marmelado fila ko so pečeni in malenkost ohlajeni (ne čisto vrele). Z brizgo za smetano npr ti bo šlo prav fino. Marmelado prej malo razmešaj da bo gladka (lahko jo tudi malo segreješ).
Še kakšno vprašanje? ;-)).
Kar loti se jih, boš videl da gre prav fajn (če je meni ratalo….)
Forum je zaprt za komentiranje.