Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ali vi gobovo juho?

ali vi gobovo juho?

No pri nas bo gobova juha na jedliniku danes. Pa me zanima ali morebiten ostanek juhe pustite za kasneje ali jo pogrejete ali jo zavržete. Pri nas mi mami vedno ostanek zavrže, zaradi strahu da ne bi bilo kaj narobe. edno pa delamo juho samo iz jurčkov, drugega niti ne nabiramo.

Pri nas nikoli nič ne ostane :-)))
Jaz gob ne bi pogrevala.

Pa menda ne mislite, da v gostilnah govovo juho skuhajo sproti?

Tam se ta juha pregreva kar nekaj dni.

Pri nas jo vedno vso pojemo. Ostanek bi vrgla proč – z gobami se ne bi hecala.

Ne vem ali se pregreva ali ne, v dostih gostilnah pa dobiš gobovo juho iz vrečke, pa malo gobic dodajo…- vsaj take so moje izkušnje..:(
Mi tudi vedno pojemo vso juho, sama je pa ponovno ne bi pogrevala.
Lp, Sara:)

Ne samo, da gobove juhe ni za pogrevati, NOBENE hrane pogrevati, vam naj bo sveto pravilo.
Saj res ni strupena pregrevana hrana, se pa sčasoma le pokažejo posledice te grde navade.

Pa lep pozdrav z najlepšimi novoletnimi željami vsem, ki se tukaj srečujemo. E.

Kakšne posledice, če lahko vprašam? Me zelo zanima, ker sama namreč nisem vedela, da hrane sploh ni zdravo pogrevati..

Poznam gostilno, ki ti jo skuhajo sprot, le kakšnih 20 minut počakaš……

Ja, kakšne posledice, brala sem, da so naredili poskus s podganami, ki so jim dajali določen čas samo pregreto hrano in te so zgubiler vse ščetine.

Bi morala poiskati knjigo, v kateri to piše, da bi lahko postregla z vsemi podatki, tam je naveden tudi poskus z mišmi in dajanje pregrevane hrane živalim različno dolgo in navedeni so tudi različni učinki.

Jaz vsekakor verjamem, da postana in pregreta hrana ni zdrava, če samo pomislim, koliko koristnih snovi zgubi hrana s samim kuhanjem.

Pa lep pozdrav E.

O joj. Verjetno res ne bi bilo zdravo dan na dan jest pogreto hrano. Ampak misli, da to ni vprašanje. Kdaj pa kdaj pa verjetno ni tako tragično. Sploh pa so jedi na žlico, recimo pasulj, jota ali sarma, pa take stvari naslenji dan bolj okusne. Vsaj meni. Torej imam res srečo, da sem še živa, pa tudi lasje mi prav v redu rastejo :-))
Res pa redko pogrevam jedi, pa ne zaradi predsodkov, pač pa zato, ker vedno skuham toliko, kolikor pojemo, raje premalo kot preveč.

Zdravo!
No, danes sem naredila preizkus. Preden sva šla z malim na “điro”, sem prepražila gobe, nato, ko sem prišla domov, sem le dodala sveže kuhan krompir in smetano. Starejši se je prikazal šele popoldne in veselo pojedel pogreto juho.
Rezultat: vsi prisebni in prisotni.
No, res pa je, da je za jutri ne bi šparala.

LP

Kroki, tista juha je sigurno iz vrečke 🙂
in je še bolj neprimerna za uživanje kot že 3x pregreta.

Sori sem osebno bila v gostilniški kuhinji, stregla in naredi šefica juho, svežo sprot, ni pa ravno vsakdanja želja gostov, bolj ob nedeljah, edino kar ima narejeno domač koruzen kruh, govejo juho v soboto, svežo v nedeljo, druge dni je ni, pa pečenka je pečena, drugo delajo sprot….a ja pa krompir je kuhan, da potem po potrebi delajo tenstanega…….

Hej, Kroki!

Da, gobova juha ali zelenjavna je res narejena v dvajsetih minutah; toliko namrec rabi krompir, da se skuha. Vse ostalo je ze prej fertik:))) Lp

Mi redno uživamo gobove jedi vsaj enkrat tedensko, pri tem jih včasih tudi pogrevamo. NIKOLI ni bilo NIKOMUR NIČ.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close