muffini z nutello in lešniki
Hja jaz ti najprej svetujem da si nabaviš tehtnico ;-)). Kaj pa vem kako gre to pri muffinih “na približno”…. Jaz se ne bi tega lotila početi brez tehtnice.
Sočni muffini pridejo tisti z naribanimi jabolki (če vpišeš muffini v iskalnik boš po moje našla recept). Drugi so pa po moje povprečno sočni. Prav suhi mi še niso ratali nobeni. Tudi tisti z borovnicami so dovolj sočni. Je bil recept tudi že objavljen tu gori.
Hej!
Esenca gr. mandeljnov se res dobi cez mejo.
Sama dodajam to ali pa kak grenak mandeljn( v it. receptih – amaretti). Je pa kolicina tocno dolocena, ker ta jedrca vsebujejo strupeno snov.
V receptih je tudi zamenjava, ki se je vcasih posluzujem: kaksno jedrce marelice – Dr. Oetker.
Ne bi vas rada zavajala v strupe:), samo v informacijo. Lp
Pozdravljeni!
Mene pa pri teh muffinih zanima naslednje. Imam nov, še ne uporabljen model iz teflona za pečenje muffinov. Pekla jih nisem še nikoli, imam pa že nekaj receptov zanje. Večkrat sem zasledila, da je potrebno jamice v pekaču obložiti s papirnatimi modelčki, pa me zanima zakaj? Ali ni dovolj, ali se ne sme namazati jamic s kakšno maščobo? Ali se v jamice, če niso v papirčkih, primejo in jih je težko iztresti, ali kako?
Prosim za pojasnila, ker se jih bom v kratkem lotila.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.