Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ohridska rezina- ni recepta

Ohridska rezina- ni recepta

Še vedno pa sem žalostna, ker nam forumovcem ni uspelo izdreti recepta
za ohridsko rezino. Smo se trudili, vendar so slaščičarji zelo skrivnostni – se držijo poslovne skrivnosti kot na Dunaju za original Sacher torto…..

Če pa komu uspe pridobiti pravi recept, potem pa mu naredim za rojstni dan te rezine im moje kokosovo-čokoladne rezine kot jih bom opisala v ponedeljek. Držite me za besedo.

Ej, res so zakon. Ko sem bila noseča, so mi jih redno nosili iz Celja.

Kako bi sedajle eno zmazala..

LP

Drage moje jaz te slaščice ne poznam,imam pa recept za Brionske rezine.Če je to slaščica z orehovo podlago,kokosovo maso in oblita s čokolado vam recept lahko posredujem-drugače več sreče prihodnjič
lp DoJa

Prosimo za recept, ga bom preizkusila in povedala če je to.

Brionske rezine

Testo.4 jajca=ločeno
18 dag sladkorja+van.sl
7 žlic močne črne kave
18 dag moke+1/2 pec.pr
10 dag mletih orehov

Krema:3 žlice moke
10 dag kokos
20 dag sladkorja
3 dcl mleka+van.sladkor
20 dag masla
1 rumenjak

Čokoladna glazura

Rumenjake,sladkor+vanilij sl.penasto vmešaj,dodaš kavo,moko s pecilnim,na koncu če sneg iz beljakov in orehe.Pečeš cca 40 min/180

Moko z vanilij sladkorjem previdno vmešaš v vroče mleko,dodaš kokos,da se zgosti -postopoma(lahko,da ne porabiš vsega),dodaš sladkor,maslo,rumenjak in ponovno kuhaš,da se zgosti.Še toplo preliješ po testu in počakaš da se shladi,nato obliješ s čokoladno glazuro

Upam,da sem ti kaj pomagala-drugače pa en recept več tudi ne škodi
LP DoJa

Ne, ni to, je pa vseeno dobro.

Potem gremo pa naprej v iskanje
LP DoJa

Uspelo mi je! Od slaščičarke sem dobila recept za te rezine, ki smo jih toliko iskale! Poslala sem ga na http://www.kulinarika.net, kjer bo v bazi objavljen te dni. Hotela sem vam sporočiti na dan, ko bo že viden, vendar so me počitnice prehitele. Jutri odhajam na morje, vam pa želim, da recept preizkusite in uživate v rezultatu!
Ko pridem z morja, pa tudi jaz preizkusim… Njam!!!

Hej, stanka,
teh rezin ne poznam, niti ne vem kako zgledajo, ampak sem že toliko pohval prebrala o njjih, da jih bom tudi sama naredila, imam še odlične domače orehe in jih bom lahko zdaj pametno uporabila…..tako da hvala še z moje strani. Uf, res si dobra da ti je uspelo dobiti recept! Lahko bi še pri hvatiji povprašala za njihove skutine pite…predvsem kremo ;)))
LP, zala

Zala, želim ti dober tek. Pa še domači orehi, uh, bo dobro!

Hojla, ne najdem recepta na kulinariki. Ali bi ga katera bila pripravljena sem prekopirati?

lp

Recepta še ni na Kulinariki, zato ga tudi ne moreš najti. Bo pa verjetno v kratkem. Upam, da čimprej.

Lp, Majuška

Stanka, najlepša hvala, kdor čaka, dočaka.Lp Marija

Stanka, hvala, hvala!

Ker imava ravno obletnico poroke (celih 20 je zdržal z mano), bo ta sladica ZAKON.

Lep pozdrav!

Čestitam, Tinkarca, za 20 let!

Tinkarca, joj , kako bezijo leta!
Pri nas jih je minilo ze 45 in drugo leto bo 50 let, kar se poznava.

Lepo se imejta in vztrajajta se naprej. Je vedno lepse:))) Babi

Hvala za dobre želje!

Sva si privoščila 3 dni hribov in to prvič SAMA! Je bilo zelooo lepo..

Lep dan in malo bolj hladen, saj se bom skuhala, ker v pisarni nimamo klime..

Se lepim željam pridružujem še jaz! Pa še vsaj 2x toliko vama želim ;-)).

d.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Babi, pri vas 45 let pri nama avgusta letos 40! A nismo kaveljci? Meni se zdi, kot da sva šele predlani plesala na tisto, ki jo je pel Ivo Robič daljnega leta: “Laku noč…” Tudi za najine obletnice bi lahko rekle “Kdor čaka dočaka”! Čestitam!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close