Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ena ideja za pecivo

ena ideja za pecivo

No, prejšnji teden sem vas spraševala po kvašenem listnatem testu, sedaj pa vam v zameno ponujam recept za češnjeve rezine 🙂 Sicer je iz revije Dober tek in sliko lahko vidite tukaj , samega recepta pa ni v bazi. Nam je bilo všeč in smo takoj pojedli.

ČEŠNJEVE REZINE

Sestavine:
40 dag zamrznjenega ali svežega kvašenega listnatega testa
2,5 dl mleka
1/2 vrečke praška za vanilijev puding
8 dag kristalnega sladkorja (jaz sem dala samo slabo polovico)
2 rumenjaka
kozarček češnjevca (nisem dala)
40 dag zrelih češenj (jaz sem imla višnje, ravno tako OK)
malo češnjevca za pokapanje
ščepec zmletega cimeta
jajce za premaz
papir za peko

Predpriprava:
Malo mleka gladko zmešamo s praškom za puding. Preostalo mleko zavremo s sladkorjem ter z metlico za sneg vmešamo pudingovo zmes, oba rumenjaka in češnjevec. Ohlajen puding pretlačimo skozi gosto sito. Češnje operemo, izkoščičimo, pokapamo s češnjevcem ter potresemo s cimetom; pustimo nekaj časa, da se češnje prepojijo.

Priprava:
Pekač obložimo s peki papirjem. Pečico segrejemo na 200 st.C. Testo po navodilu odtajamo in na pomokani površini razvaljamo v dolžini pekača cca 22 cm široko. testeno ploščo razrežemo na trakove: širok trak naj meri cca 16 cm, dva ozka trakova po 2 cm in dva po 1 cm. Jaz sem tu eno ploščo Pečjakovega zmrznejenga testa razvaljala na dolžino pekača x 16 cm, drugo ploščo razvaljala in odrezala tiste 4 ozke trakove in iz preostalega spekla še ene par žepkov.
No, širok trak položimo na pekač in ga večkrat prebodemo z vilicami. Vzdolžna robova premažemo s stepenim jajcem in obložimo s širšima (2 cm) trakovoma, spet namažemo z jajcem in obložimo še z ožjima trakovoma. Na toplem pustimo vzhajati cca pol ure. Nato med vzdolžne trakove namažemo pudingovo maso in jo obložimo s češnjami. Ozk testena trakova premažemo z jjcem in pustimo še malo vzhajati. Pečemo v prej ogreti pečici 25-35 minut do lepe barve. Ko se ohladi, narežemo na rezine.

Tole je zelo na dolgo, dejansko pa hitro narejeno.

lp n.

Hej, Natka!

Res hvala za prispevek. Mi smo tudi “visnjevi” v teh dneh. Bo prislo prav.
meni so peciva z visnjami se biljsa kot s cesnjami. Tudi pozimi k csenjam dodam vedno nekaj visenj, okus je se boljsi in z grobo nasekljanimi orehi se tudi ujemajo. Pozdravcek Babi

Super, Natka, zagotovo preizkusim. Kot naročeno, kajti ravno včeraj sem obrala višnje in sem rekla, da bom danes malo pokukala za kakim dobrim receptom z višnjami. Hvala in lep dan.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close