Poročanje kako je uspela prva torta
Obljuba dela dolg, torej, HelenaK, Vladka K., Hali in ostali…!
V velikem pekaču sem spekla tri oblate (vsakega posebej) in sicer po receptu:
4 jajca, dve žlici mlačne vode, 100 g sladkorja, 1 vanilin sladkor, 25 g sladkorja v prahu, 75 g moke, 50 g jedilnega škroba, 1 noževa konica pecilnega praška.
Rumenjak z malo vode penasto zmešam, dodam sladkor in vanilijev sladkor ter kremasto stepem. Posebej stepem beljake in sladkor v prahu v trd sneg. To dam v rumenjakovo kremo.Moko, škrob in pecilni dam na maso in počasi vmešam.
Pekla sem na pomaščenem papirju 12-14 minut pri 160 stopinjah (ventilatorska pečica).
Prvi biskvit sem pekla brez ventilatorja in pri višji temperaturi, pa se je zažgal.
No, ko so bili vsi trije oblati pečeni, sem nanje položila na papir narisanega Medvedka Puja in ga obrezala malo bolj na široko, da sem dobila še rob.
Kremo sem naredila po receptu s tega foruma, pa bom naslednjič raje svojo, ker mi je boljša.
Torej:
Kremo sem naredila iz pudinga, rumenjakov, vanilijevega sladkorja in na koncu sem vmešala še sneg… (ni bilo posrečeno) . V kremo sem vmešala še dosti sadja (breskve, ananas)
Na namočene oblate sem potem na debelo nalagala kremo in tako sem prišla do okraševanja.
Na torto sem položila izrezanega Medvedka Puja (papir) in najprej namazala rob, ki je gledal ven s smetano. Potem sem odstranila papir in notranjost medvedka namazala z vanilijevim pudingom (skuhala sem malo tršega in mu dodala malo rumene in rdeče barve za živila, ki je ravno v take namene). Rob sem narisala z nutelo, ki sem jo malo omehčala v mikrovalovki. Na pudingu se da odlično popraviti napake pri risanju (enostavno obrišeš s pudinga s papirnato brisačko). Za majčko pa sem naredila rdečo kremo (jagode sem zmiksala s sladkorjem in dodala malo kuhanega jagodnega pudinga (res malo, samo za gostoto). To je to. Rdečo kremo sem enostavno namazala oz. nakaplala v že obrisan prostor za slajčko in torta je uspela!
Črke imena sem potem naredila iz marcipana (obarvanega z rdečo barvo) in jih položila nazadnje.
Naslednjo nedeljo praznujemo še enkrat in tokrat bom naredila kremo kar iz smetane in sadja, saj mi je boljša in tudi bolj sočna.
Pa še to: Torta je bila kljub količinam sladkorja popolnoma nesladka, saj so količine za res veliko torto in v posameznem koščku je na koncu hudo malo sladkorja. Jaz sem jo poimenovala torta za otroke in diabetike, hehe
No, torej, veselo na delo!
Pa lep vecer vsem skupaj!
Tejca
Forum je zaprt za komentiranje.