Najdi forum

spet kruh :)

Dobro jutro vsem skupaj,

zdaj verjetno že veste, da od vseh stvari najraje pečem kruh, hehe. V nedeljo je bil spet eden tistih dni, ko me je prijelo, da ga malo več napečem. Ob normalmem kruhu, bombicah in štručkah sem malo experimentirala.

Del testa sem razvaljala ( ker sem delala “na moker ” način, sem precej pomokala kuhinjski servet ). Testo sem pokapljala z olivnim oljem in ga potresla z rožmarinom. kraško panceto sem na drobno zrezala , jo porazdelila po testu, nato pa sem čez naribala sir. …po celem testu. Vse skupaj sem zvila v “potičko” , narezala na cca 15 cm dolge kose . Po vrhu sem namazala z olivnim oljem in potresla malo rožmarina.

Zelo dobro je bilo, komaj sem rešila en kos, da sem ga dala za preizkus v skrinjo. Zmrzjenega sem pogrela v mikrovalovki….še boljši je bil.

Lep dan in vikend želim

mmmmm!! 🙂 mimogrede,naredila sem tiste tvoje cebulne strucke ! kaj naj recem:) komaj so se do konca ohladile 🙂 lp in cim manj dezja cez vikend !! petra

Hej,frfra! Tebi je zagotovljeno dodatno delo v kaksni buticni pekarnici,se
Italijani bi te bili veseli:)))
Po kosilu bom tudi sama pekla zeliscne kruhke in jih bom v kosarici nesla zvecer na necakovo slavje RD.Vreme je ze tako,da bosta toplota pecice in vonj po sveze pecenem kruhu polepsala dan.
Moral pa bo uganiti,katera zelisca so v testu.Zraven bo dobil se sopek svezih primorskih za v pomoc. Lep vikend Babi

…hehe…ja, zagotovljene so mi kile :))…..kako naj se uprem vonju po svežem kruhu ?:))

Lepo se imej zvečer, mi pa jutri praznujemo sosedov rojstni dan…spet bo cviček tekel v potokih, hehe…pol se pa naš cel hrib ponoči prebuja, ko kislina po želodcu rogovili :)))

lepo se imej….jest bom pa v deževnem vikendu spet kakšen kruh pogruntala:)))

Ej, Frfra, a si z Dolenjske ali imate samo cviček radi?

Mi z druge strani Save mu tudi še kar naprej rečemo cviček, čeprav to ni..

Lep vikend!

bojim se,da jih bos lahko kar nekaj pogruntala !? 🙂 glede na napoved !! jaz sem imela ta vikend “v nacrtu” vrt !? pa….bo bolj za pocivanje!? lp petra

Frfra,

našla sem recept za tvoj kruh, vendar ni zraven količin. Jih lahko, prosim, napišeš. Sem preveč sveža kruhopekica, da bi kar od oka zadela…

In tole s slanino tako diši, da moram poskusit!

Helena

Helena

..uf, Helena..si me našla….tolikokrat sem že rekla, da bom merila…ampak vedno kar ” od oka ” vse zmešam skupaj..:))

Ti bo morda Petra pomagala ?

Jaz ti povem le to, da vedno ” rata ” , tudi če je veliko semen notri, včasih dodam malo kuruzne moke, včasih kar malo otrobov k beli zmešam..pa sojine ali pa ovsene kosmiče…

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close