Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika mikrovalovka – da ali ne???

mikrovalovka – da ali ne???

Zanima me vaše cenjeno mnenje – a ste za mikrovalovko oz. ne – kakšne razloge imate za ali proti in kakšna bi bila mogoče primerna cena za nekaj ne predragega in kvalitetnega.
Čeprav mogoče to ni hrana, je pa neločljiv del pripravljanja hrane. Veliko mojih prijateljev jo obožuje, a se kar nekako ne morem navdušiti zanjo…

Lepo pozdravljeni in hvala za odgovore

Da…….iz nekaj razlogov :
– hitro pogreta hrana,
– brez dodanih maščob (če ponev potem malce maščobe)
– za kuhanje riža
– za hitro zahtevo po toplem mleku (malček, je sila pa je bilo tako manj kot minuto drugače pa uhu hu……..)
– kdaj kakšna voda za kavico
– kakšna skuhana zelenjava, ko grem v službo……..
– stopljen tolst
– pogret star kruh- skoraj kot iz pečice….

……………..

Ni pa del vsakdanjika……..

Jaz si življenja brez mikrovalovke ne morem več predstavljati. Kuham v njej sicer ne, je pa nepogrešljiva pri pogrevanju hrane in tekočine (mleka, vode). Uporabljam jo tudi za odtajevanje mesa. Včasih pač pozabim zjutraj dat meso iz zmrzovalnika, popoldan pa bi rada čimprej kaj skuhala, a ne.

Doma smo si jo pred kratkim “nabavili” in smo zelo zadovoljni. Ker so dandanes delovniki pač taki kot so in pride vsak domov ob drugačni uri, nam pride zelo prav za pogrevanje (v treh minutah in manj vroče kosilo). In tudi sicer: skodelico mleka za minuto in pol noter, pa že imaš toplo mleko – na štedilniku traja vsaj 5 minut ob veliko večji električni porabi. No, za kuhanje mikrovalovke (zaenkrat) ne uporabljamo, nam pa prav pride še pri odtaljevanju (ca. 10 minut za skoraj cel kilogram živila).

Tako da… ko bo tudi moja kuhinja tako daleč, bo to sigurno na vrhu spiska električnih naprav, ki jih bo potrebno kupiti. Aja: mi smo za jo plačali okoli 70, 80 evrov, ima pa funkcijo grila (1000 W) in avtomatske funkcije za odtaljevanje (samo nastaviš težo, potem si pa sama “izračuna” čas in moč odtaljevanja). In še ena dobra zadeva: kokice pečene v MW so božanske 😉 :))))))

Lp, mishika

kroki, kako dolgo in na kakšni moči pa kuhaš riž (navodila, ki so bila priložena so namreč zelo slaba)?

Lp, mishika

Jaz tudi ne bi mogla več brez mikrovalovke. Redko kdaj kaj skuham v njej (le kako zelenjavo, puding…), večino je za gretje oz. taljenje. Letos imamo namen kupiti prikolico in bomo obvezno kupili tudi mikrovalovko, ker si skoraj ne znamo več pripraviti zajtrka brez nje 🙂 Treba je stopiti kruh (imam ga v skrinji narezanega na koščke – za en obrok za eno osebo), pogreti mleko…
Prednost je tudi, ker umažeš manj posode, saj si vodo, mleko, hrano… pogreješ v skodelici/krožniku iz katere boš pila/jedla.

Aja, pa ne smem pozabiti na zelo zelo pomembno funkcijo mikrovalovke pri nas – kooookice, ki so obvezne, če je po TV dober film.

Helena

Helena

moje mišljenje: do pred kratkim velika nasprotnica, ki si po nekaj mesecih življenja brez mv ne zna niti predstavljati. uporabljam predvsem za pogrevanje in odtaljevanje, in seveda za kokice!

Silvy hello. Tukaj boša pa gotovo naletela na zelooo deljena mnjenja. Zadnjič sem nekje brala da je mikrovalovka za hrano povsem neškodljiva, in da strah pred sevanjem v prostor ni na mestu, če je mikrovalovka dobro vzdrževana (da vrata dobro tesnijo ali da kako drugače ni poškodovana). Jaz se kar strinjam. Če bi gledali na to kaj vse nam škodi bi verjetno živeli v balonu in jedli – nič in pili – nič.
Jaz mikrovalovko imam, in sicer Whirpoolovo kotrno varianto (zaradi prostora sem kupila takšno – cena je bila kar visoka okoli 35 000 sit, sicer jih dobiš že za dosti manj denarja).
Glede uporabnosti pa tole: uporabljam jo v glavnem za pogrevanje in odtajevanje stvari, za kuhanje zeljenave, to je pa tudi vse. Nikoli se nisem poglobila v to, da bi potuhtala še kakšne druge načine uporabe.
Ni življenskega pomena, sedaj ko jo imam je pa res ne bi dala več stran.
lp
d.

Pri nas v njej pogrevamo zjutraj mleko, pogrejem obrok kosila za moža, če pride kasneje iz službe, včasih tudi za najmlajšega, če podaljša svoj spanec, včasih skuham kakšno zelenjavo, pogrejem kruh, če ga pozabim vzeti iz skrinje…
Največ mi odtehta pri jutranjem pogrevanju mleka kar v skodelici, brez mazanja dodatne posode.
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Riž, dam kar v jensko posodo , pokrijem tako postran, da ne zaprem popolnoma, kuham 17 minut—–mam bolj trdovratno sorto riža, vode dam 2 več kot riža, malo soli, in potem še narezano korenje in grah, kuham, ko odklenka premešam in probam po potrebi dolijem vodo in kuham še minutko dve……..saj prime se mi ne……..ha ha……

Krompir kuham tako, da ga zavijem bolj na redko v dobro vlažno krpo po krompirju 2-3 minute, na večjo količino še 2 dodatni minuti, potem to gmoto zavijem v suho krpo in pustim par minut….veliko hitreje kot zavret pa kuhat…..krompir naj se ne dotika en druzga…..

je nimam in si je pravzaprav cisto nic ne zelim. koliko je skodljiva se bi pac dalo razpravljati. meni osebno hrana pogreta v mp ni vsec. cisto drugace je vroca kot tista iz stedilnika oz. pecice. mogoce imam tudi slabe izkusnje iz sluzbene menze-tukaj cisto vse pregrevajo!! najhuje je dobiti vrele,razkuhane makarone z omako,ki je ze izgubila okus !
verjamem pa,da je stvar prakticna! lp petra

Moji starši jo imajo, in najbolj hecno mi je, ko zagledam nono (81 let), ki si hrano naloži na krožnik in hajdi! v mikrovalovno.

Mislim, da ko se jo enkrat navadiš, ne znaš več živeti brez nje :-)) Ko bom velika, si jo bom kupila.

Petra, tele tvoje izkusnje so po mojem bolj tako. Ce v menzi hrano pogrevajo, je to cist neki drugega.
Jaz brez mv skor ne morem, mi zelo olajsa delo, pa ceprav rada kuham.
Ce imas pa se grill z vseh strani, pa spšloh lahko pricaras super hrano na brzino. Pa zemljice iz zmrzovalnika….

Zakaj pa bi naj bila skodljiva?

Hvala kroki za hiter nasvet :))

Lp, mishika

saj doma jo tudi pogrevas!? mogoce me res ta “sluzbena izkusnja” malo prevec tezi..!? v glavnem,meni je brez mv zelo dobro::) lp petra

Tudi na štedilniku (na klasičen način) se da kuhati ter pogrevati in rezultat je lahko dobra ali slaba hrana. Iz tega ne zaključimo, da je štedilnik slab, zato si tudi MW ne zasluži posplošene negativne ocene.

MW je zelo praktična in uporabna za določena opravila (tu mislim na mikrovalove in ne na dodatne funkcije, ki jih lahko ima, npr. gril), ni pa nadomestilo klasični pečici in štedilniku.

Še to, omenja se pogrevanje in se misli pogrevanje hrane. MW je primerna tudi za pogrevanje posode (seveda, če je iz pravega materiala), npr. krožnikov pred serviranjem hrane.

Hej!
Midva je nimava;hcerka pa. Za nekatere stvari,ce si v sluzbi,prekleto prav pride. Kuha v njej ne.Ima sicer tako,da v njej lahko pece tudi klasicno.Pride prav,ko pecemo vec stvari in je ena pecica premalo.Prej je bil v kuhinji prastar (se od prejsnjih lastnikov hise) imeniten velikanski angleski stedilnik z dvema pecicama(sirsa,ozja),krasnim odprtim grilom,6 plini.
Potem naenkrat fuc.
Zdaj ima nov stedilnik samo eno pecico in mikro pride zelo prav.
Kupila sem ji tudi penilec mleka za v mikro in je zelo zadovoljna,ko v trenutku pogreje. Lp Babi

Pzdravljena, soimenjakinja!
Najprej bi te prosila, če lahko zamenjaš nick.
Sama pod tem nickom sodelujem na forumih že nekaj časa. Nekater forumke in tudi Primoža poznam osebno in ne bi rada, da pride do kakšnih zamenjav. Nick je sicer tudi registriran, a z veliko začetnico. Ker se mi ne da vedno prijavljat, ponavadi pišem sporočila kot silvy.

Glede mikrovalovke: Sama sem se ji dolgo časa upirala, medtem, ko je mož stalno navijal zanjo. Ko sem si trikrat zapored morala greti kosilo na štedilniku, ker se je dete odločilo dojiti ravno, ko je bila hrana že na krožniku, smo se odločili za nakup.
Imamo Whirpoolovo z žarom, z njo smo zadovoljni in jo redno uporabljamo.
Jaz sem za.

Uveljavlja se indukcijska kuhalna plošča, ki je 2x hitrejša od plina.
Informacije najdete na

http://www.silit.de

Kako naredite kokice v MWP?

Jana, pri nas kupimo kar kokice, ki so namenjene prav pečenju v MW. Koruza je pakirana v zloženi papirnati vrečki, to daš v MW, pri nas naravnamo na 2 minuti in kokice so gotove…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz jo tudi imam in sem fullll zadovoljna. Imam kombinirano, tako da pizzo pečem kar v mikrovalovki. Drugače pa jo uporabljam za segrevanje, taljenje… Super je in je ne dam! Ja, pa tudi kokice delamo v njej.

Tudi pri nas se kupijo kokice prav za v mikrovalovko (so na istih policah kot koruza za kokice). Narejene so v 2-4 minutah, odvisno od maksimalne moci pecice.
Sama sem sprobala dvoje in se mi zdijo kokice, ki so v takem rdecem in plavem ovitku z zvezdicami premastne. Boljse so mi kokice, ki so v zeleni skatli, pakirani so skupaj trije paketki (mislim pa, a se dobijo paketki tudi posamezno). Te sem zaenkrat videla le v Leclercu, je pa res, da nisem kaksen strasen obiskovalec trgovin. Tiste, ki sem jih najprej omenila, sem pa videla v vsaki trgovini.

Helena

Helena

Se pa res splača kupiti mikrovalovko za kokice.

Ah, Leila… in kdo tu piše, da je kupil MW za kokice??

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close