Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Koriander in aji-no moto

Koriander in aji-no moto

Zanima me, če morda veste, kaj je aji-no-moto ali mono-sodium glutaminat, ki je v receptu za neko kitajsko juho? Kje se to lahko kupi? Rabim tudi koriandrove liste, pa nimam časa čakati, da bi mi zrasli iz semen. Kdo ve, kje se jih da v SLO kupiti? Hvala za odgovore!

To sol sem videla v Maximarketu spodaj v špeceriji in stane kar nekaj denarja. Ne bom rekla niti okroglo, ampak vem, da se je meni za sol zdela to smešno visoka cena čeprav jo je blo noter kajpavem, cca pol kg. Sem pa po sestavi in opisu na netu opazila, da je ta sol v bistvu glutaminat, kar pa je todi sol Aji-shio (ne vem ali se tako napiše). Ta se pa kupi skoraj v vsaki trgovini, in stane tako velika začimbna količina (v flaški) cca 200 sit.

Še to: glutaminat v bistvu niti ni sol (čeprav sem zgoraj tako pisala) ampak je zgolj ojačevalec okusa.

Kar se koriandrovih listov tiče – nimam pojma!

LpMaruša

Hvala maruša!

Hej,koriandrove rastline pri nas se nisem videla.V Ljubljani se poleti na trznici dobi,zdaj pa verjetno ne.Jaz jo imam v loncku na polici;toda to
ti nic ne pomaga.Ce delas kitajsko jed,namelji pa koriander v zrnju -nekaj
ze bo. Lep pozdrav Babi

kakšno župco pa delaš to? Jaz imam v planu enkrat tisto ooodliiičnoooo sladko kislo pekočo iz kitajske njami.

Koriander sem kupila na tržnici, poskusi, morda ga še imajo.V soboto, ko je tržnica bolje založena, sem skoraj prepričana, da ga boš našla. Ima pa precej specifičen okus, ki ne ugaja vsakomur. Namesto njega lahko uporabiš peteršilj, ki mu je vizualno zelo podoben, po okusu pa nikakor.

Pozdravček, Neja

No, natrijev glutaminat je sol… samo ne taka, kot jo kuharice klasično uporabljamo ;). Je sol ene izmed aminokislin (glutaminske kisline). Se pa res uporablja kot ojačevalec okusa in ima zelo specifičen okus… tak malo slan, mesni… težko za opisat. Vsekakor ne prijeten, če ga uporabljaš samega, ojača pa zelo dobro okus slanosti (torej z manj soli je zadeva bolj “slana”). Pa brez zamere, ker se tako vmešavam… 😉 :))

Lp, mishika

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close