vprašanje o kruhovih cmokih
Živjo,
z vašimi predlogi, nasveti in izkušnjami bom jutri pripravila eno super kosilce za naš klan. Zdaj pa vprašanje grooznoo izkušene kuharice :-))
Ali lahko kruhove cmoke skuham že danes, al je bojše da so ”sveži”?
Če je še kakšna kuharska delovna duša, se ji priporočam za odgovor.
Lepo se imejte in uživajte z domačimi.
Hvala in čau. Polona
Nekam kasno sem vam zahvaljujem za odgovore, ma Italijani imajo rek: Meglio tardi che mai (bolje pozno kot nikoli)
Skratka, kot popolna začetnica, kar se cmokov tiče, sem se spravila k delu s ČEŠKIMI CMOKI, kjer je ja zapleteno (za moje začetniške pojme, ne za vas, kuharske mojstre :-)) najprej zamesit kvašeno testo, pa noter zamešat kruh in še in še. Ampak cmoki – to pa to. Uspeli so 100 na uro – še moja mami jih je pohvalila,ki ponavadi gleda bolj postrani na mojo kuho – je vzela še recept :-))
Kaj še naj rečem, kot to, da sem ta forum kar lepo izkoristila za pripravo super božičnega kosilca – za poslastek pa sem naredila skutino kremno sadno torto – a ste jo že kdaj naredile? Super, ampak žal traja malo časa
:-))
Hvala in lp.
Polona
Ja, recept pa je bil preplonkan s tvojega posta, kjer si spraševala za češke knedle, ki so ti ostali v tako lepe spominu (hm, okusu). So res špica – nekaj, kar ne ješ vsak dan.
Želela sem narediti ene obične cmoke, končala pa sem kot ‘profi’ :-))
Lep pozdravček k morju, tle na goriškem je prou novembersko vreme.
Forum je zaprt za komentiranje.