Najdi forum

Kaj vse skuhate iz pire? Naj bi bila zdrava, ampak nimam nobene ideje.

Hej! 23.11. je sprasevala Tinkara C pod postom Pira.Sta dva odgovora.Mogoce ti bo v pomoc.Lep pozdrav Babi

piro dam npr. v solato-namesto kus-kusa! tudi v zelenjavne juhe jo vcasih malo primesam. ne vem pa,kaksen je kruh iz pirine moke!? ga je katera ze delala!? enkrat sem “delala” nekaj podobnega,a…je nekaj spodletelo!?:))) lp petra

Mi smo nekajkrat delali kruh z dodatkom pirine moke. Ker na željo mojega moža ne dodamo nič bele moke ampak samo polnozrnato in pirino pa mogoče še malo ržene je zelo zbit. Če mene vprašaš ni nič posebnega.

o.k. potem je najboljsi recept polnovredna in bela moka /pol.pol/ !! lp petra

Pirin kruh je lahko samo iz pirine, ali pa mešano s polnozrnato in rženo ali črno moko. V njem so lahko tudi pirina zrna (namočiti jih je treba čez noč in dobro odcediti, da niso premokra)
Vsi ti kruhi so dosti boljši, če imajo v sebi kaj začimb (npr. čim je ržena moka, paše noter kumina- malo grobo mlete in malo cele, pa laneno seme, sončnice….)
Tak kruh je treba dobro in večkrat vzhajati, pa ni zbutan, In delati vedno s predvzhajanim svežin kvasom ter na klasičen način- je dosti boljši kot v aparatu. Aparat ga ne vzhaja dovolj in preveč se zapeče naokoli.

Pa pirina kaša z gobami?….

Pa pirini polpeti? So super, sem jih jedla pri prijateljici, dala mi je recept, pa sem ga založila in še nikoli naredila……

Meni je pira všeč v kombinaciji z dušeno zelenjavo. Npr. čebula, paprika, korenje, pa še kakršnakoli zelenjava zraven; kar je pač trenutno na razpolago, pa malo paradižnika, pa napol kuhana pira not in potem dušim da, se pira zmehča. Mogoče bi šla tudi kar tako, za prilogo, npr. namesto riža ali ajdove kaše, ampak moji niso navdušeni nad to idejo, tako da še nisem poskusila.

ko ga bos nasla….pa napisi!! lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close