skutin biskvit
Biskvitno testo:
Pozdravljeni,
Lepo bi vas prosila za pomoč. Tale recept sem našla na kulinariki in ga probala. Problem pa je bil ta, da se mi vrhnja plast biskvita ni spekla. Po polurni peki se je sicer naredila skorjica po vrhu, pod njo pa je bil tekoč biskvit. Imam novo pečico, pekla sem na programu za sladice. Ali ima kdo kakšno idejo zakaj je prišlo in kaj naj naredim, da se mi to ne bi več zgodilo, ker sicer mislim, da bi bila ‘tortica’ zelo zelo dobra.
Recept za ponesrečen skutin biskvit.
3 jajca 14 žlic sladkorja
14 žlic moke
14 žlic olja
14 žlic mleka
vanilin sladkor
pecilni prašek
limonina lupina
Nadev:
50 dag skute
2 jajci
vanilin sladkor
sladkor in rozine po okusu
Vse sestavine za biskvitno testo zmešaš skupaj (beljake vmešaš na koncu posebej). Nato polovico mase vliješ v pomaščen in pomokan pekač in pečeš 20 minut pri temperaturi 180°C. Po 20 minutah daš na pečeni biskvit nadev in še preostalo maso in pečeš še 20 minut. Ko je pečeno, potreseš s sladkorjem v prahu.
P.S. Razlog, da na tej strani sprašujem za nasvet in ne na kulinariki je ta, da rabim nasvet hitro….tam bi verjetno čakala dlje.
HVALA!
Lena*
Dela zgornji grelec, je komaj eno leto stara pečica, vse mi je do sedaj speklo OK, tudi po biskvitu sem še pekla v njej, pa se je speklo dobro. Sama sem sicer pomislila, da program ‘sladice’ ne ustreza, da bi bilo bolje, če bi uporabila program za klasično pečenje. No, bom sprobala še to, pa bom videla (če ne bo še kakšne ideje tukaj).
Hvala vseeno!
Forum je zaprt za komentiranje.