Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ideja za torto

ideja za torto

Prosim za pomoč. Naša pikica v soboto praznuje drugi rojstni dan, pa nimam nobene dobre ideje za obliko torte, imeli smo že metuljčka, pa vlak.
Ima kdo kakšno idejo, pa da ne bi bila prekomplicirana za izdelavo.

Hvala
Janikaa

Na forumu je bilo ze veliko govora o tortah raznih oblik, mogoce poizkusis s torto v obliki pikapolonice

poglej si ta dva linka

lp, Kira

Kaj pa ježeka? Je dokaj preprosto.

Lp, mishika

evo tkole

lp, kira

Svetujem kaj nevtralnega. Pri nas je že bil jok, ko smo miški odrezali uho, pri kolegici je bila pa težava, ali bo zmaja manj bolelo, če mu najprej odrežejo glavo ali najprej noge. Od takrat se izogibam živalskih oblik pri tortah za otroke.

Nekaj možnih oblik: hiša, knjiga, številka, avto… Tudi Barbika je v redu. Kupolasta torta, okrašena z rožicami in smetano, Barbiki pa oblečeš bluzico, noge oviješ v prozorno folijo in zapičiš v sredino, tako da je torta v bistvu razkošno krilo. Pred rezanjem Barbiko “slečeš” – jo potegneš iz “krila”, tako da pri tej torti tudi ni nobenega “nasilja”.

:))
Še bolj kruto je, če razrežeš Barbiko, a se ti ne zdi ?

Hvala vsem za odgovore. Razmišljam o pikapolonci, pa ne vem, če sem prav razumela. Najprej narediš rulado in potem s kosi rulade napolniš posodo. Kako pa potem, ko to stvar vzameš iz posode, to stoji skupaj, a ne razpade?
Ali lahko izrežeš iz biskvita tudi kroge in jih potem nalagaš enega na drugega, da dobiš želeno obliko?
Hvala vsem za potrpežljivost, peka namreč ni moja najboljša točka.
Janikaa

janikaa, če ti peka ne leži najbolj, bo boljše, če spečeš navadne okrogle (ali pravokotne, kar boš pač lažje oblikovala) biskvite, ki jih potem samo prirežeš v kupolasto obliko. Še lažje bo, če biskvit (nekje iz 10 jajc bo po moje dovolj) spečeš v veliki okrogli kovinski skledi – tako dobiš takoj polkrogelno obliko pikapolonice. Biskvit potem samo prerežeš na plasti, če pa zgornja plast ni dovolj okrogla (če ima skleda precej plosko dno), potem pa narediš zgornjo okroglino iz podobne mase, kot jo uporabljaš za rumove kroglice (brez ruma, če je za otroke) – oz. razdrobljene kekse zmešaš z marmelado, dodaš malo limoninega soka, lahko tudi čokolado v prahu (po želji). Če pa še kaj ne bi bilo jasno, pa samo vprašaj…

Lp, mishika

Če te zanima za avto, ti lahko kaj svetujem. Samo reci 🙂

LP, Staša

Pssst… hčerkica je ;)…. No, pa mogoče ima vseeno veselje z avteki… kaj pa veš…

Lp, mishika

:-))))

Zaenkrat ima največje veselje s punčkami, se pa nikoli ne ve ….
Sicer pa se je starejša frajla že odločila, da bomo pekli pika poko, in ko je pikica slišala je rekla: ” Jt tudi”, … tako, da je odločitev padla.

LP, Janikaa

Ne, saj Barbike ne razrežeš. Barbiki “slečeš” krilo – kakor si jo, ovito v folijo, zapičila not, jo potegneš ven. Barbika je cela. Krilo pa potem razrežeš. Rezanje (rabljenih) oblačil pa ja ni nasilje. 🙂

Upsa, spet površno berem 🙂 Sicer baje obstajajo tudi ženske (no, ta je še punčka), ki se palijo na avte… ampak ziher je ziher 😉

LP, Staša

Mene zanima za avto.
Hvala!
Vsem zelim lep dan,N.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close