Jaz pa svoje tašče ne dam!
Jaz ne vem, kaj je z vašimi taščami, da se toliko usajate preko njih, ampak moja NIKOLI ne uletava gor nepovabljena ali pa da ne bi že spodaj na veliko trkala. Gor pride na obisk, ne pa v zgornji štuk.
Pa imava tiho nenapisano pravilo, da pride tamalega pogledat zvečer okoli 20:00 in ga ima pol urce sama – vmes pa sem jaz srečna, ker se lahko skočim v miru stuširat.
Ko je treba kaj naredit jo vprašam kako pa naj to naredim in vedno reče, da kakor meni paše, da bo tako dobro…če vzstrajam mi pove kako bi ona, ampak se nikoli ne namrdne, če potem vseeno naredim po svoje…če pa mislim, da je njen način boljši pa tudi meni ni spod častjo naredit po njenem nasvetu.
Pa se nisva rable o tem nikoli pogovorit….razumeva se neverjetno super…sploh ko berem zgodbice o ljudeh iz zgornjega štuka, ali pa ko gledam odnose mojih prijateljic s svojimi taščami (pa nobena moja prijateljica ne živi s taščo).
Je pa res, da je moja tašča prišla k tej hiši za snaho sinčku edinčku…predvidevam, da je na lastni koži občutila marsikaj in ima sedaj toliko večje razumevanje do mene…pa tudi po naravi je zelo dobrosrčen, pozitiven in vesel človek.
Jaz svoje tašče ne dam!
jah no, res super. pač dokler tašča dela tako, kot njej paše in se samo tašča njej prilagaja, je seveda vse v redu. Če pa tašča poskuša biti tudi človek, ki ni idealen, ampak tudi s svojimi slabimi lastnostmi, potem pa se vse konča. Tale tašča nikoli ne pride nepovabljena, vedno pride takrat, ko jo rabijo in je v pomoč, nikoli ne viha nosu in pravzaprav nima svojega mnenja ali pa ga ne daje, razen če ni izrecno naprošena. Hkrati mladi družini daje zastonj stanovanje. Le kdo se bi take tašče branil. Nevidna, dokler je ne potrebuješ. Potem pride in je tam samo toliko časa, dokler si ne želiš, da bi šla. res krasno. Ampak to ni človek, to je nek ideal, ki si ga želijo mlade snahe. Tašča brez lastne osebnosti. hvala lepa.
Bi me prepričala, če bi povedala, da ima taščo, ki ima slabosti in ji tudi kdaj gre na živce s svojimi pojmovanji in pogledi na vzgojo, da pa ve, da ima tudi ona sama veliko slabosti, zato je ne obsoja in jo sprejema takšno,kot je. Takole pa…..
jah no, res super. pač dokler tašča dela tako, kot njej paše in se samo tašča njej prilagaja, je seveda vse v redu. Če pa tašča poskuša biti tudi človek, ki ni idealen, ampak tudi s svojimi slabimi lastnostmi, potem pa se vse konča. Tale tašča nikoli ne pride nepovabljena, vedno pride takrat, ko jo rabijo in je v pomoč, nikoli ne viha nosu in pravzaprav nima svojega mnenja ali pa ga ne daje, razen če ni izrecno naprošena. Hkrati mladi družini daje zastonj stanovanje. Le kdo se bi take tašče branil. Nevidna, dokler je ne potrebuješ. Potem pride in je tam samo toliko časa, dokler si ne želiš, da bi šla. res krasno. Ampak to ni človek, to je nek ideal, ki si ga želijo mlade snahe. Tašča brez lastne osebnosti. hvala lepa.
Bi me prepričala, če bi povedala, da ima taščo, ki ima slabosti in ji tudi kdaj gre na živce s svojimi pojmovanji in pogledi na vzgojo, da pa ve, da ima tudi ona sama veliko slabosti, zato je ne obsoja in jo sprejema takšno,kot je. Takole pa…..[/quote]
No zdaj ste mi pa spet oči odprli. torej tudi jaz moram oveljavljati svoj jaz. Verjetno bom še kar naprej tečna. Ne bom si ji pustila.
Bi me prepričala, če bi povedala, da ima taščo, ki ima slabosti in ji tudi kdaj gre na živce s svojimi pojmovanji in pogledi na vzgojo, da pa ve, da ima tudi ona sama veliko slabosti, zato je ne obsoja in jo sprejema takšno,kot je. Takole pa…..[/quote]
No zdaj ste mi pa spet oči odprli. torej tudi jaz moram oveljavljati svoj jaz. Verjetno bom še kar naprej tečna. Ne bom si ji pustila.[/quote]
:))))))))
Saj ne gre za tečnost. Gre za to, da si pri recimo 60. letih+ neka izgrajena oseba, ki ima tudi svoje poglede na svet, vzgojo, medsebojne odnose…. Vse lepo in prav, če se s snaho ujameš in imata iste poglede, ampak totalno se podrejati nekomu in ves čas oprezati, če slučajno ne greš na živce tamladi, ne povedati svojega mnenja samo zato, ker se bojiš, da bo drugačno od snahinega, oprosti, to pa ne. Če ne zna sprejeti, da je tudi tašča oseba, ki je tudi nekaj dala skozi v življenju ter ima svoje mnenje in ni samo “ena tečnoba, ki se stalno vmešava”, potem bog pomagaj. Pa glej, ne zagovarjam konstantno vmešavanje v družino mladih, uletavanje v stanovanje, ko se komu zdi itd., ampak če se mi kot tašči zdi, da na primer otrok v zgornjem štuku (moj vnuk, mimogrede) preveč joka in ga preveč terorizirajo, pričakujejo, da bo dvoletnik ubogal na prvo besedo, in če ne, začnejo kričati, bom tudi povedala svoje mnenje, pa če se snaha na glavo postavi. Pač tako je.
Wenga, veste, da ste s svojim prvim postom udarili žebelj na glavo. Ja, prav takšni naj bi bili ljudje, ko se zbližujemo z drugimi v občutljivih trenutkih življenja. Obzirni, mehki, pomagljivi – pa to ne pomeni, da smo pizde, ki ne znajo izraziti svoje volje.
Veste, da na Japonskem pomeni, če so smučna vrata zaprta, da hočejo ljudje v sobi biti sami? Čeprav so vmesne stene iz papirja in se vse sliši, je vse kar že slišiš, neokusno in neolikano raznašati naprej.
Med nami nepredstavljivo, so pa določene finese, ki jih ta ‘iz zgornjega štuka’ kar fino obvlada.
Vse lepo in prav, se strinjam, ampak tukaj je šlo samo za obzirnost, mehkobo, pomoč.. s strani tašče. Tašča je tista, ki je bila obzirna, pripravljena pomagati, ko se želi od nje, pripravljena oditi, ko se zahteva od nje. To je tisto, kar me moti. Ne duha ne sluha o obzirnosti “tamladih” do tašče in tasta. Do ustrežljivosti in pomoči. A štekaš?
Vse lepo in prav, se strinjam, ampak tukaj je šlo samo za obzirnost, mehkobo, pomoč.. s strani tašče. Tašča je tista, ki je bila obzirna, pripravljena pomagati, ko se želi od nje, pripravljena oditi, ko se zahteva od nje. To je tisto, kar me moti. Ne duha ne sluha o obzirnosti “tamladih” do tašče in tasta. Do ustrežljivosti in pomoči. A štekaš?[/quote]
Če tega ni napisala, še ne pomeni, da oni niso obzirni do tašče.
Pri nas je enako. Nikoli ne uletavamo nenapovedano. Ne eni ne drugi. Spoštujemo zasebnost in smo istočasno drug drugemu na voljo za pomoč ali pa samo za čvek. Nepredstavljivo, a ne? :))
Tudi moja tašča je zlata, upam, da ji uspem(o) vsaj deloma vračati, trudimo se že za to. Pa ne živimo skupaj, ne ona na našem in ne mi na njenem, lepo vsak na svojem, hodimo drug k drugemu 100 km daleč, preživimo npr. en teden mi pri njej, pa en teden ona pri nas, zdaj ko so starejši otroci že v šoli, je v glavnem ona pri nas, ves teden, pa tudi dlje. Neprimerno lažje shajam z njo, kot z lastno materjo, žal. Se ne vtika, pove pa svoje mnenje, običajno na način “mi smo takrat tko, v mojih cajtih smo tko delal” ipd – nikoli mi še ni zabrusila “tko je treba, drugač ni možno” ali “mene posluš, jst že vem!” Ponudi – če hočeš vzemi, če ne pa pusti. Odkrito tudi povse svoje mnenje, če meni, da delamo kaj narobe in tudi sicer sva si zelo različni po karakterjih. Vendar se z osnovnim kultrunim odnosom da tudi to preseč – ona se ni nikoli vsljevala kot nek vsevedež, jaz se pa tudi nisem obnašala kot da se je svet z mano začel in se bo tudi končal.
Vse lepo in prav, se strinjam, ampak tukaj je šlo samo za obzirnost, mehkobo, pomoč.. s strani tašče. Tašča je tista, ki je bila obzirna, pripravljena pomagati, ko se želi od nje, pripravljena oditi, ko se zahteva od nje. To je tisto, kar me moti. Ne duha ne sluha o obzirnosti “tamladih” do tašče in tasta. Do ustrežljivosti in pomoči. A štekaš?[/quote]
Pri nas je enako. Nikoli ne uletavamo nenapovedano. Ne eni ne drugi. Spoštujemo zasebnost in smo istočasno drug drugemu na voljo za pomoč ali pa samo za čvek. Nepredstavljivo, a ne? :))[/quote]
ehh, joj, Pa saj ne govorim o uletavanju nenapovedano in o spoštovanju zasebnosti, nooo. To je valjda jasno samo po sebi pri razumnih ljudeh. V prvem postu ni šlo za to, ampak za popolno pohlevnost tašče, ki niti svojega mnenja nikoli ne izrazi, razen če insistirajo na njem. Ki vedno reče, naj naredi snaha kakor se njej sami zdi, ki nikoli ne izrazi svojih želja. Rahla razlika, se ti ne zdi? Ampak seveda taki kot ti tega niti ne zaznajo. Brez veze….
ja pajade! pojdite na svoje, pa ne bo treba nikogar šolati.
kok mi gredo na jetra novodobne razvajene frajle, ki bi rade imele zastonj stanovanje in taščo tako, da bo prišla samo, ko se jo rabi in ne imela svojega mnenja. Seveda, jasno. Kaj pa če bi se ve izšolale, da bi se znale obnašat ob ljudeh ki so vam šli na roko in odstopili stanovanje? pa da ne bi mislile, da ste vso pamet sveta požrle. Tako šolanje bi bilo bolj primerno kot šolanje tašč. One nimajo nič od takih kot ste ve, samo ve imate ogromno od njih.
ej ,daj se umiri malo ! Bila je šala OK !
Z mojo taščo ne živimo skupaj .Sva zakreditirana ampak na svojem ,sami plačujemo in skrbimo za dom in družino .Tašča pa je itak proti ,ker pač ima sina edinca in se je zgodila katastrofa ,ker si je pa ta isti sin našel življensko sopotnico.
Spoštujem pa ,ker je njegova mama ,babica vnukom in tako naprej.
Nemorem pa rečt ,da komaj čakam,da se družimo .Otrokom pa ne mislim vzet babice in dedka jaz bom pa že par ur preživela in požrla kako .
Ko pa gre čez vse meje me pa včasih pol ni zraven na obiskih ali ji pa povem lepo kaj si pa jaz mislim.Pa seveda tud oni pridejo,da ne bo pomote .
Ene so take ,druge pa drugačne .Drugač pa res ne bi bilo slabo imet kak tečaj o družinskih odnosih .
Pri nas je enako. Nikoli ne uletavamo nenapovedano. Ne eni ne drugi. Spoštujemo zasebnost in smo istočasno drug drugemu na voljo za pomoč ali pa samo za čvek. Nepredstavljivo, a ne? :))[/quote]
ehh, joj, Pa saj ne govorim o uletavanju nenapovedano in o spoštovanju zasebnosti, nooo. To je valjda jasno samo po sebi pri razumnih ljudeh. V prvem postu ni šlo za to, ampak za popolno pohlevnost tašče, ki niti svojega mnenja nikoli ne izrazi, razen če insistirajo na njem. Ki vedno reče, naj naredi snaha kakor se njej sami zdi, ki nikoli ne izrazi svojih želja. Rahla razlika, se ti ne zdi? Ampak seveda taki kot ti tega niti ne zaznajo. Brez veze….[/quote]
Joj wenga, vesela sem, da te ne poznam :((
ja pajade! pojdite na svoje, pa ne bo treba nikogar šolati.
kok mi gredo na jetra novodobne razvajene frajle, ki bi rade imele zastonj stanovanje in taščo tako, da bo prišla samo, ko se jo rabi in ne imela svojega mnenja. Seveda, jasno. Kaj pa če bi se ve izšolale, da bi se znale obnašat ob ljudeh ki so vam šli na roko in odstopili stanovanje? pa da ne bi mislile, da ste vso pamet sveta požrle. Tako šolanje bi bilo bolj primerno kot šolanje tašč. One nimajo nič od takih kot ste ve, samo ve imate ogromno od njih.[/quote]
O ne, nekatere tašče bi rabile šolanje; vsaj toliko, da bi spoznale, da sin ne bo za vedno samo njen in da želi imeti tudi svoje življenje, svojo parterko in svoje otroke.
Da ima svojo pamet in pravico, da izbere po svoji volji.
Lepo je slišati,kako se razumete med sabo s taščami.Povejte raje,da je mnogo stvari,ki privedejo do lepega rezultata.Prilagajanje,svoboda odločanja in ne vtikovanje nosu v vsako stvar.Karakter ima veliko vlogo,če ne največje.Nekdo,ki je gospodovalen po naturi in ima vse prav za vse čase je težko z njim shajati.Pa naj bodo to tašče ali novodobne ta mlade.
Na splošno opažam,da taščam ta mlade postavljate mnogo nekih pravil.Seveda nenapisanih.Toliko vam gre na živce,če tašča pride nenapovedano.Če bi prišla ena prijateljica je pa vse dobro.Nekatere tašče še za kljuko ne znajo prav prijet,kaj šele ostalo.Čutim vseeno premalo sproščene spontanosti,ki naredi daleč najboljši odnos med vsemi,ki so vključeni v en projekt obiskovanja ali sobivanja.
Imela sem taščo,ki je žal pokojna že 14 let.Nikoli nič konfliktnega,sva se obiskovali,dobro razumeli in žal mi je,da je ni več med nami.
Nihče nič ne vpraša ali daš ali ne daš tašče.Ko pride čas,da tudi tašča odide,ne moreš nič narediti.Imejte in gradite s taščami lepe odnose,ker morda jim s svojim lepim odnosom pokažete sliko,kakršno si želite.
Forum je zaprt za komentiranje.