Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Inženir VI. 650 bruto plače, za kozlat

Inženir VI. 650 bruto plače, za kozlat

To je moja plača iskreno povedano (+ potni stroški, malica, nadure, dežurstvo), delam dve izmeni, ponoči ter vikend in prazniki dežurstva (deljeno ampak na razpolago moraš bit). Dežurstvo je plačano 30 centov na uro. Je sicer res da še nimam delovne dobe, prva zaposlitev. Kje je tukaj prihodnost, kako si naj kaj začnem ustvarajti?? Naj sploh vztrajam v tej službi? Vesel bom vaših resnih komentarjev.

Ko se zaposliš direkt s faksa, si strošek za firmo, ker v resnici še nič ne znaš. Glede na to, da je to tvoja prva zaposlitev, jemlji to kot podaljšek faksa, kjer te bodo v nekaj mesecih naučili, kaj se v življenju pravi DELATI. Ko bo to za tabo, zahtevaj višjo plačo ali pa spokaj drugam.

Jebat ga, strojnikov je pač kot dreka. Če ne boš ti delal a plačo čistilke, bo pa kak drug strojnik.

Če ne boš v tej službi ne boš nikoli nič dosegel, tako pač je da današnji delodajalci plačujejo toliko kot praviš, glej tv in beri včasih so rekli študiraj da ne boš rabil delat in dobro zaslužil, a visokokvalificiranega kadra, ki ne zna nič ali skoraj nič in se visoko ceni je preveč in jim ni možno zaradi naziva kar dati veliko plačo. Velikokrat dobijo večjo plačo ljudje z majhn izobrazbo ali brez nje a znajo prijeti za vsako delo in biti tam uspešni, delodajalci pa vidijo tudi to in tako lahko nekdo z nedokončano osnovno šolo zasluži že v prvem mesecu več kot ti. ŽAL TAKO JE TU V SLOVENIJI IN SEVEDA ŠE MARSIKJE DRUGJE.

Idi raje pice pečt, ali pa odpri s.p, pa začni taksi vozit, ker kot strojnik si v Sloveniji ne boš nikoli zaslužil sposobne plače.

Zakaj pa žal? A če bi ti bil delodajalec, bi plačeval za izobrazbo ali za opravljeno delo? Mene nikoli ni zanimala izobrazba človeka ki je nekaj delal zame. Vedno pa sem pošteno plačal za pošteno opravljeno delo.

Problem je v sistemih. Tako mora nek delodajalec prek davkov plačati državi da ” brezplačno izobražuje”, potem pa ven dobi izobražen kader ki nič ne zna, kaj šele da bi imel delavne navade.

Vsi delodajalci bi morali imeti možnost da si sami izobrazijo kader. In to tudi v šolah ki bi bile izključno samoplačniške.

Vztrajaj, res je, pridobil boš praktična znanja. Naslednji stavek ni zlonameren. Verjemi, da te vzdrževalec z triletno šolo in desetimi leti prakse prekosi v iznajdljivosti in praktičnem znanju. Ker si se ti učil šest let je jasno, seveda če si bil priden in boš še naprej priden, da boš tega vzdrževalca v treh letih dohitel oziroma prehitel.

Med vztrajanjem si išči drugo službo, kjer boš lahko navedel reference, tako boš kasneje imel bolje plačano službo. Plača katero navajaš je res mizerna. Verjetno si se zmotil pri terminu bruto, saj bi imel po tem takem izplačila na banko 650€ z prevoznimi stroški vred in ostalimi dodatki vred.

Sem varnostnik pri Sintalu. A naj naredim še varstvoslovje?

Čaki malo, torej ne delaš kot inženir VI, ampak kot varnostnik..

Pri navajnju se nisem zmotil dobim nekje okrog 650€ vse skupaj ja.

Čaki malo, torej ne delaš kot inženir VI, ampak kot varnostnik..[/quote]

Delam kot inženir VI., nekdo je zlorabil nick ker nisem registriran, vse piše v naslovu!!!

Čaki malo, torej ne delaš kot inženir VI, ampak kot varnostnik..[/quote]

Delam kot inženir VI., nekdo je zlorabil nick ker nisem registriran, vse piše v naslovu!!![/quote]

Prodajaš bučke….
– prvič minimalni bruto je 750€
– drugič kot inženir strojništva imaš v radiju 30km od svojega doma kjerkoli že si doma vedno vsaj 5 proizvodnih podjetij + ostalo kjer rabijo tvoj profil. Torej lahko vedno dobiš boljše plačano delo kot imaš tu.
– tretjič kot fakultetno izobražen, bi moral imeti tudi nekaj osebne širine, da se z več vizije soočiš z življenjem.

Naj napiše, koliko:

bruto

neto

Da bo zgodba bolj jasna! Pa zdi se mi, da je ta inženirska VI. tisti nekdanji dveletni študij, ki sploh ni noben študij, ampak bolj srednja šola.

Dečko – nadaljuj šolanje – > VII. stopnja, mag. itd.

Ne prodajam bučk tudi jaz sem na razgovoru trdil da je minimalna 750 bruto in je direktor rekel da to z vsemi dodatki (popoldan, nedelja, kakšna nočna). Bruto dobim 650 €!! Je pa to višja dveletna šola in ni faks. Ampak jaz pravim glede na stopnjo izobrazbe in zdaj nima veze če je faks ali šola LJ, MB ali CE. Izlačano dobim od 690 do 770, odvisno od nadur. In ne lažem!!!

Pišeš, da imaš bruto 650 € in da imaš toliko tudi izplačano.

To ni možno, ker je bruto v Sloveniji vsaj 2Xneto. Ali pa ti delodajalec ne plačuje prispevkov in ti izroči vse skupaj na roko. Še to preveri!

Tista dveletna šola pa več kot 350 € neto tudi ni vredna. To dobro poznam, naredili so jo tudi učenci s posebnimi potrebami, ki so iz 6 raz. O.Š. šli na skrajšan program poklicne šole.

Fant, začni študirati!

Očitno dobiš še preveliko plačo, če niti svojega plačilnega lista ne znaš brat niti ne razumeš kaj tiste številke pomenijo!!

In zakaj ne greš še kam drugam na razgovor???
Ne boš trdil, da je ta firma edini delodajalec daleč naokoli!!!

Četudi bi imel samo 4 letno (poklicno) šolo, bi ob takšnem delovniku (petek-svetek, nočne, nadure) moral zaslužiti vsaj še enkrat toliko. Nekdo, ki je pripravljen delati vse turnuse, vse dni v tednu, pri tem pa ima nekaj tehničnih in ročnih spretnosti mora zaslužiti več kot 1.000€. Če pa ima še nekaj šol pa mora zlesti vsaj na 1.500€ in naprej.

Očitno ga je delodajalec pogruntal; seveda O.Š. http://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=o%C5%A1%20janez%20levec&source=web&cd=3&sqi=2&ved=0CCkQjBAwAg&url=http%3A%2F%2Fwww.zujl.si%2Fosppdeckova&ei=z5i5TquhDtCq-gbmzMyDCA&usg=AFQjCNF68NA0ARozptbi40RkCMMNWe59bQ&sig2=rxxoADvVaoFOSSnX0Q2M9g, Poklicna šola, npr. http://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=s%C5%A1ts%20%C5%A1i%C5%A1ka&source=web&cd=1&ved=0CBcQFjAA&url=http%3A%2F%2Fssts.si%2F&ei=rpi5TtutFsad-Qae0rihCA&usg=AFQjCNEfdQesENoO-ThKau209OZtpVuHxw&sig2=JnQF_9zpT-RfLalpysOVJA, http://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=vi%C5%A1je%C5%A1olski%20%C5%A1tudij%20novo%20mesto&source=web&cd=4&sqi=2&ved=0CC8QFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.visja.doba.si%2F&ei=Bpm5ToKONsT_-gaCm7mTCA&usg=AFQjCNHKhmJxN_tPsRT0oJ0aKWNK_OgTJw&sig2=5wyJOsciROL1ffkfHsNebg

Kdo te bo le resno jemal?

Moj ima narejeno takšno popoldansko višjo šolo ala Doba, ampak je strojna smer in ima plače 1.600 bruto + stimulacija, je pa FUL priden in po mnjenju direktorja sposoben, loti se vsega kar pride (od načrtovanja, oblikovanja, struženja, montaže – dostikrat dopoldan naredi načrt in namesto, da bi popoldan predal načrt stružniku in šel domov iz veselja in firbca gre in zadevo izstruži in sestavi sam itd) in šef je zelo zadovoljen z njim.

Lani je delal še preko ŠS, letos je dobil za nedoločen čas. Star 25. Včasih si samo mislim vsaka mu čast…

Imel pa je kar nekaj težav s sodelavcem, ki je prišel 2 leti pred njim in ima VII stopnjo fakultete za strojništvo in sta bila po enem letu na istem, kar se odgovornosti, plače in bonitete tiče.

tvoj fant? Zavidam ti ga.

Razumem te in ti verjamem. Zaposlena sem namreč v gospodarstvu in točno vem, o čem govoriš. A naš sistem to dopušča in delodajalec se zagotovo ne bo spremenil. Spremembo lahko narediš edino ti s tem, da potrpiš, se naučiš največ, kar se da (sistemi dela, praksa, delovanje podjetja, prenos znanja v prakso kako vse skupaj funkcionira, medosebni odnosi) in se potem čez nekaj časa odločiš, ali ostaneš ali greš.

In nikar se ne oziraj na tekste zgoraj, ki imajo za povedat tono žaljiv na račun dvoletnega študija. Ni vredno.

Lep pozdrav in glavo gor.

Če je prva služba ali ne, meni se zdi smotrno vztrajali in hkrati intenzivno iskati boljšo možnost. Prepričana sem namreč, da večina raje zaposli nekoga, ki že dela, kakor nekoga iz zavoda. Seveda, če ima z zaposlitvijo resen namen in ne vleče le ugodnosti iz zavoda od novo zaposlenih.

Moj sin je v podobni zgodbi, s tem da nekaj malega delovne dobe že ima … Mnogo bolj spoštujem to, da dela na delovnem mestu, ki ni ravno to, kar bi si želel in pri katerem nekako obvozijo zakone tako, da je osnovna bruto plača zanj manjša od tega, kar dobi izplačano z malico in manjšimi potnimi stroški vred. Kakorkoli že, nabira si nove izkušnje ter istočasno aktivno išče boljšo priložnost.
Bolj smotrno je držati vrabca v roki, dokler res ne ujameš goloba.

Kaže, da nas naslednjih nekaj let čaka še resnejša gospodarska kriza in dvomim, da bo ponudba na trgu dela bistveno narasla. Tudi cenzus za sprejemanje kakršnekoli socialne pomoči se bo verjetno dvignil in delo na črno ni ravno idealna možnost. Torej?

ma ja, en drek, jeb*** še s težkim faxom, vsi težijo pojdi na naravoslovje, pol pa tako. pri nas je sicer malo bolje, a še vedno ni ok, kaj pa je to 1000€ za inženirja? zdaj pa še ta kriza…

Pa saj inženirji nislo le strojniki., Varnostni inženir je uradna izobrazba. Je tudi kemijski in tekstilni in še kakšen inženir.

ok, za tale dva primerka, ki se imata za tako strašno pametna in solita pamet drugim, v resnici pa …. pojma nimata.

seveda je to možno.
človek ima osnovno bruto plačo 650 EUR. ko mu delodajalec obračuna še kakšnih 100 EUR bruto drugih dodatkov, pride na 750 EUR bruto, kar je dovolj, da se prikaže minimalna plača.
to znese 520 EUR neto in skupaj z malico ter prevozom lahko pride izplačilo nekje do 700 EUR.
če ima pa še kakšno naduro, pa tudi več.

sem pozabila napisat
protizakonito bi bilo v primeru, če bi skupaj z nadurami človek dosegel šele minimalno plačo….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close