Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Iskanje oseb

Iskanje oseb

Se je s tem že kdo uspešno spopadel? Recimo, da bi želeli najti nekoga s katerim niste imeli stika že zelo, zelo dolgo. Ni ga možno najti v telefonskem imeniku, niti na netu oz. na socialnih omrežjih in nihče drug o njem ne ve nič. Ob tem pa ti ni poznan niti kakšen stari naslov ali kaj podobnega. Zelo velika pa je verjetnost, da je ta človek še živ in da ni odšel iz države. Dodatna težava pa je tudi v primeru, ko gre za žensko, saj je verjetno najmanj enkrat spremenila priimek.

Jaz srčno želim najti eno prijateljico iz Anglije, pa ima na tisoče soimenjakinj!!! Naslov njene mame sem izgubila – mogoče je kje med kakimi starimi papirji, ampak kar sem doslej preiskala, ni bilo nič.

V Sloveniji pa pokličeš v tisto vas in ni vrag, da ne bi kdo kaj vedel. Meni se zdi skoraj nemogoče, da bi človek v Sloveniji koga lahko “izgubil”.

Hudič je, ko se tista vas imenuje Ljubljana :-))))

Jaz srčno želim najti eno prijateljico iz Anglije, pa ima na tisoče soimenjakinj!!! Naslov njene mame sem izgubila – mogoče je kje med kakimi starimi papirji, ampak kar sem doslej preiskala, ni bilo nič.

V Sloveniji pa pokličeš v tisto vas in ni vrag, da ne bi kdo kaj vedel. Meni se zdi skoraj nemogoče, da bi človek v Sloveniji koga lahko “izgubil”.[/quote]

tako je, pri nas lahko poniknejo le velike količine denar 😀

[/quote]

🙂

Mogoče pa iščeš mene, pa sploh ne vem 🙂

Neka izhodišča imaš – nekje je človek živel, nekako se je pisal, nekaj je v življenju počel … in potem pokličeš, greš tja, pojasniš, prosiš … Sicer je dandanašnji hudič zaradi varovanja podatkov, ampak marsikaj je mogoče izbrskati.

Moja hči je prek svoje sošolke in nato FB ugotovila, da ima ta njena sošolka za prijateljico hčerko od mojega bivšega fanta 🙂 To so one vse same skomunicirale, ne vem, kako je hči sploh izvedela, kako mu je ime. Od mene že ne!

Kaj pa občina oz. urad za prebivalce al kak se temu reče? ([sub]sem se ravno napokala in možgani niso v funkciji razmišljanja)[/sub] Imaš morda vsaj rojstni datum? Drugače pa ni švoh predlog od klepetulje… če je človek gojil kak hobi, ima morda kdo iz tistega društva (ki je lahko tudi že razpadlo od takrat) kak kontakt oz. info o njej.

Vse s čimer razpolagam, je le ime in takratni priimek. Žal. Niti se ne spomnim, da bi se kdo posebej s čim ukvarjal. Tudi jaz sem pomislil na občino, vendar je vprašanje, če bi karkoli dobil. Varovanje podatkov pač.

Malo čudno se mi zdi, da nihče drug ne bi nikoli slišal za to osebo. S kom se je družila? Kdo pozna še njeno ime in tedanji priimek? Seveda ti nobena institucija ne bo dala podatkov, vsaj po legalni poti ne:).
Hmm, da bi recimo kar objavil na forumu in izpostavil osebo, ki si morda tega ne bi želela…ne vem, dvorezen meč. Včasih se v življenju pot pokaže sama od sebe, upam da ti uspe!

Vse s čimer razpolagam, je le ime in takratni priimek. Žal. Niti se ne spomnim, da bi se kdo posebej s čim ukvarjal. Tudi jaz sem pomislil na občino, vendar je vprašanje, če bi karkoli dobil. Varovanje podatkov pač.[/quote]

Če sumiš, da je oseba diplomirala enkrat po letu 1995, lahko pobrskaš po cobissu – večina ljudi diplomira še z dekliškim oz. deškim priimkom.
Ampak iz nekega konteksta to osebo vendar poznaš – če pa veš samo ime in priimek, pa ne vem, zakaj bi jo sploh iskal? Hm.

Varstvo podatkov … To ni problem, to je izzic

Hmm. Kaj pa če probaš to osebo tožit? :))))))
Ni vrag, v procesu bo nekdo moral ugotoviti, kje ima ta oseba prijavljeno stalno prebivališče….

Drugače pa izhajaj iz dekliškega priimka, naredi se Francoza in kliči na matični urad(e), se pretvarjaj, da si ona (no, pač najdi eno žensko, ki se bo pretvarjala), zaigraj neko zgodbico v smislu, da ne veš, če si prijavljena (selitev od enega fanta/moškega k drugemu, veste, sem bila čisto na tleh, v depresiji, se postavljam na noge, a lahko sam pogledate, če me imate notri, sem bila tako izgubljena, da ne vem, al sem sploh prijavlja, pa ne bi bila rada v prekršku…)

Ko enkrat ugotoviš,da je notri, čez dva tedna kličeš ponovno z drugo zgodbico … npr. kraja identitete :)))) Navajaš neko zmešnjavo s podatki prebivanja in preverjaš, ali imajo oni tvoje pravo prebivališče – na Slovenski 53. Ali nimate? NE? Groooza!. Kaj pa imate? Aha… Bom takoj jutri prišla to uredit, še prej grem priajvit na policijo, da je prišlo do zlorabe…

Have fun!!!!

Pandora1, si malo preveč brala knjige o pozitivnem razmišljanju? Problem = izziv pa to. Ali pa gledala Beg iz zapora, Na kraju zločina in podobno.

Mogoče bi jo pa kar prijavil za pogrešano, ali pa ponudil nagrado tistemu, ki jo najde. Hecam se, iskalec. Not funny in ni primerno. Kar je predlagala smartica pred menoj, utegne iskalcu in iskani narediti precejšnje probleme. Pardon, Pandora1 bi rekla kopico novih izzivov.

Tako se odpre Pandorina skrinjica…….

Ps
Matr ta je z vsemi žavbami namazana, ni mu lahko tole krotit……. 😀

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Pandora, tebe se je za bat.

To pa res. 🙂
Sedaj bom bolj predvidno odgovarjal (če sploh) na razne ankete, kaj pa če kaka Pandora1 kliče, ki bi se želela preselit na moj naslov….. :/ 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Lahko pa plačaš polet z letalom, ki bi vlekel transparent za sabo z napisom”IŠČE SE……”
Potem obstaja velika verjetnost, da bodo o tem poročali še v poročilih ali radijih….
Ali pa Avdića pokličeš na R1,…..:)))

HEC….matični urad ali pri župniku v fari(če imajo tovrstne stike), običajno vpisujejo v svojo knjigo

Bravo, Pandora1. Kreativnost na višku. Če je Boomu reeeees tako pomembna ta izgubljena ljubezen… pardon, ženska, potem bo ubral tudi kako tako pot. Ostali pa naj še naprej jamrajo nad krutostjo in nepravičnostjo življenja.

Če bi šlo samo za eno, bi bilo še v redu :-))))

To z Avdićem dejansko ni slaba ideja.

To z Avdićem dejansko ni slaba ideja.[/quote]Ja, sam zdaj je tu nastal cel hudič…baje je v igri več oseb, ne vem kaj bi Avdić rekel, …razen da mu da grosistični rabat, ker ne bo prav poceni..;-)

broblem je zame nekaj realnega. Varstvo podatkov je neka moderna floskula. Kako jo zaobideš je zato zame zgolj izziv in ne problem.

Če jo prijavi za pogrešano, krši zakon, če jo toži za duševne bolečine, ker ga je pustila, pa ne.

Avtor ni vprašal, kako najti osebo “na primeren način”. Je vprašal zgolj, kako jo najti… O primernosti ne bom sodila, učinkovito pa je zagotovo… Preverjeno 🙂 …. In preden bo začel kdo dolgoveziti, da sem nekoga tako zalezovala, naj povem, da sem morala najti osebo, ki je bila v nekem kraju pred petdesetimi leti in sem imela zgolj ime in priimek ter njeno pismo. NAšla sem jo v Avstraliji …

Tako kot je napisala krivokljunka – lahko se lotiš zadeve na podoben način ali pa jamraš naprej kako si bogi 🙂 Vprašanje je, koliko ti je ta informacija dragocena.

Kaj iščeš ljudi iz vrtca, da boste praznovali x-to obletnico vašega odkritja legokock?

Pandora1, zate pa ne najdem besed! Vem pa, da če bi ti iskala mene, bi ti, ko bi me našla na svoj način, zagotovo ne bila hvaležna, pa če bi mi prinesla novico, da sem zadela jackpot.

Upam, da se bo stanje kmalu izboljšalo 😀

Lepo bodi in spomni se tistega gesla … Živi in pusti živeti 😉

Kaj iščeš ljudi iz vrtca, da boste praznovali x-to obletnico vašega odkritja legokock?

Pandora1, zate pa ne najdem besed! Vem pa, da če bi ti iskala mene, bi ti, ko bi me našla na svoj način, zagotovo ne bila hvaležna, pa če bi mi prinesla novico, da sem zadela jackpot.[/quote]

Šment, zdaj si me pa spomnil-a na mojo simpatijo iz vrtca, se niti imena ne spomnim, a še pred začetkom šole so se preselili nekam na morje.
Bom takoj zaslišala sošolce iz vrtca, če se ga kdo spomni 🙂

Moje stanje je čisto v redu, le tebi odgovarjati se mi zdi, kot bi govorila s steno.

Nad svojim zadnjim stavkom pa bi se lahko sama zamislila. Če na svoj extra izviren način stikaš po tujih življenjih in jim kratiš zasebnost…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close